Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2020 13:05
Čas čtení 0:48
Viktor Kniš

Dva členové týmu Atlético Madrid mají pozitivní test na koronavirus

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Španělský fotbalový klub Atlético Madrid eviduje dva případy nákazy koronavirem. Vedení nespecifikovalo, zda se nakazili hráči, nebo členové realizačního týmu.

Španělský fotbalový klub Atlético Madrid oficiální zprávou oznámil, že testy objevily v řadách týmu dva nakažené. Původně měl celý klub i s pozitivními případy odcestovat do Lisabonu na na finálový turnaj Ligy mistrů, neboť Atletico čeká ve čtvrtek 13. srpna zápas s Lipskem. 

Dohrávka Ligy mistrů se hraje bez diváků a za dodržování přísných hygienických a bezpečnostních opatření. Finále je naplánováno na neděli 23. srpna.

Vedení nespecifikovalo, zda se nakazili hráči, nebo členové realizačního týmu. „V sobotu se všichni členové prvního týmu a výpravy, která má cestovat do Lisabonu, podrobili PCR testům v tréninkovém centru v Majadahonda. Dnešní výsledky odhalily dva pozitivní případy, oba dotyční jsou izolováni ve svých domovech. O pozitivních případech jsme okamžitě informovali španělské i portugalské zdravotní úřady i představitele UEFA,“ citovala agentura DPA z nedělního oficiálního stanoviska Atlética Madrid podle The Guardian.

Doporučeno
Barcelona i Bayern postupují do čtvrtfinále, Messi zazářil s parádní chuťovkou Barcelona i Bayern postupují do čtvrtfinále, Messi zazářil s parádní chuťovkou 8. srpna 2020 23:10

Atlético bude muset změnit původní plán odletět do Lisabonu už v pondělí. Celá výprava absolvuje opakované testy přesně tak, jak to určuje nový bezpečnostní protokol UEFA. Organizace bude konzultovat s týmem i změnu harmonogramu. Zatím není zřejmé, jaký nejhorší scénář by mohl pro španělský klub zvýšený počet nakažených představovat. 

„Klub bude nový harmonogram konzultovat s funkcionáři UEFA a až bude k dispozici, budeme o něm informovat,“ uvedlo Atlético ve svém prohlášení.

Domů
Sdílet
Diskuse