Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2020 12:03
Čas čtení 0:43
Vojtěch Vanda

Už druhý český turista letos zemřel ve stejné oblasti rakouských Alp. Češka se zřítila do padesátimetrové propasti

NEWS RAKOUSKO
Uložit Uložené

Horská služba už mohla pouze konstatovat smrt.

Osudnou se pro české turisty stává oblast rakouských Alp, ve které se tyčí hora Drachenwand. V oblasti u jezera Mondsee se během středečního výstupu na horu zřítila do padesátimetrové propasti pětadvacetiletá Češka. Přestože se k ní dostala horská služba velice brzy, jak informují Novinky.cz, mohla konstatovat pouze smrt.

Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

Žena se společně s osmnáctičlennou výpravou rozhodla zdolat horu Drachenwand, která se nachází na hranici Salcburska a Horního Rakouska. Na túru vyrazili v devět dopoledne, a když jsem jim povedlo vrchol zdolat, jako zpáteční cestu si vybrali zajištěnou cestu Hirschsteig. Zde mladé Češce podklouzly nohy, což mělo za následek pád do padesátimetrové rokle Saugraben. 

Domů
Sdílet
Diskuse