Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2020 12:58
Čas čtení 0:36
Adam Smeták

Od září se vrací povinné nošení roušek v hromadné dopravě a ve vnitřních prostorách

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Lidé je budou muset mít nasazené v MHD, ve vnitřních prostorách i na úřadech.

Od 1. září se vrací plošně povinné nošení roušek v hromadné dopravě, ve vnitřních prostorách i na úřadech. A to bez ohledu na počet lidí v daných místech. Karanténa se zároveň sníží v určených případech ze současných 14 dní na 10. Na tiskové konferenci to uvedl vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula.

Ministerstvo zdravotnictví novou povinnost nošení roušek zavádí v MHD včetně meziměstských spojů a ve vnitřních prostorách, jakými jsou obchody, obchodní centra, pošty, úřady a vnitřní akce.

Doporučeno
George Soros oslavil 90 let. Prý může za chemtrails a uprchlíky George Soros oslavil 90 let. Prý může za chemtrails a uprchlíky 13. srpna 2020 12:58

Povinné nošení roušek bude platit i ve vnitřních prostorách škol. Nicméně nikoli v jednotlivých třídách, upřesnil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jedná se prý o preventivní opatření. Nosit roušky nebude třeba ve vnitřních prostorách pro zaměstnance a podle ministra Vojtěcha ani v restauracích

Podle Prymuly se navíc snižuje povinná izolace a karanténu u pacientů bez příznaků na 10 dní. Z izolace bude možné odejít bez testů jako dosud, z karantény budou moci vyjít jen lidé s negativními testy na koronavirus.

Domů
Sdílet
Diskuse