Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. srpna 2020 19:25
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik

Elon Musk představil čip implantovaný v mozku prasete. U lidí jím chce léčit nemoci či je propojovat s umělou inteligencí

TECH
Uložit Uložené

Muskovi se podařil velký technologický úspěch. Ambicí celého projektu je vytvořit tzv. rozhraní mezi lidským mozkem a počítačem nazývané také BCI (brain-computer interface).

Elon Musk a jeho startupová společnost Neuralink představili pravděpodobně jeden z nejpřelomovějších experimentů za poslední roky. Ambicí celého projektu je vytvořit tzv. rozhraní mezi lidským mozkem a počítačem nazývané také BCI (brain-computer interface), což by mohlo nejen vylepšit lidský mozek, ale také zabránit různým onemocněním.

Doporučeno
Majetky nejbohatších lidí světa stále rostou. Elon Musk i Jeff Bezos pokořili nové hranice Majetky nejbohatších lidí světa stále rostou. Elon Musk i Jeff Bezos pokořili nové hranice 27. srpna 2020 19:21

Jak informuje CNBC, Musk v pátek ukázal prase jménem Gertruda, kterému o velikosti mince. Prase mělo čip v hlavě zabudovaný asi 2 měsíce. Během toho dokázali zachytit jeho mozkovou aktivitu a bezdrátově ji posílat do externího výpočetního zařízení.

Domů
Sdílet
Diskuse