Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2020 12:26
Čas čtení 1:17
Adam Novosad

Messimu nabízí Manchester City astronomický plat, který z něj udělá nejlépe placeného sportovce s obrovským náskokem

NEWS
Uložit Uložené

Lionel Messi se zřejmě poroučí z Barcelony a Manchester City vypadá jako nejrealističtější destinace.

Lionel Messi odchází z FC Barcelona. Takto začala momentálně přestupová sága, když se minulý týden vynořily zprávy o tom, že argentinská hvězda informovala klub o své touze odejít.

Messi nesouhlasí se současným vedením a zklamaly ho i výsledky klubu v poslední době, kdy úspěch či neúspěch do velké míry nesl na svých bedrech, informuje Marca.

V uplynulých dnech média rozebírala, zda Messiho aktuální kontrakt opravdu obsahuje klauzuli, podle níž může Argentinec jednostranně vypovědět smlouvu po skončení sezóny 2019/2020 a odejít jako volný hráč. FC Barcelona trvá na tom, že odejít může výlučně po vyplacení klauzule v hodnotě 700 milionů eur (zhruba 18,3 miliardy korun), k čemuž se přiklonila i La Liga.

Doporučeno
Messi chce opustit Barcelonu. Favoritem na jeho podpis je Manchester City Messi chce opustit Barcelonu. Favoritem na jeho podpis je Manchester City 26. srpna 2020 15:02

Messi ale věří, že klauzule ztratila platnost skončením uplynulé sezóny, a tak je možné, že se bude rozhodovat až u soudu. Hráč však údajně chce z Barcelony odejít v přátelském duchu, což mu zatím vedení neumožňuje. Zájemců o služby hvězdného hráče je prý dost.

Zřejmě nejpravděpodobnější destinací je Manchester City, na jehož lavičce sedí Pep Guardiola a v útoku střílí góly Kun Aguero. Oba patří mezi blízké přátele Messiho, což by mu rozhodně usnadnilo aklimatizaci v novém klubu.

Messimu ponúka Manchester City astronomický plat, ktorý z neho spraví najlepšie plateného športovca s obrovským náskokom
Zdroj: TASR/AP

V médiích se začínají objevovat první zprávy o tom, kolik prý City hráči nabízí peněz. Anglický klub chce Messiho podepsat na pět let, přičemž úvodní tři by strávil v Premier League a závěrečné dva v sesterském klubu New York City FC. Za pětiletou smlouvu by měl Messi zinkasovat astronomických 750 milionů eur (asi 19,7 miliardy korun).

Za každou z pěti sezón by mu na účet mělo cinknout po 100 milionů eur před zdaněním a 250 milionů eur prý City nabízí jako bonus za podpis kontraktu, který by formálně vyplatil klub z New Yorku. Messi by se tak s náskokem stal sportovcem s nejvyšším platem na světě.

Pokud se podle Forbes podíváme výlučně na plat od klubu, kde sportovci hrají, momentálně nejlépe placeným sportovcem je právě Messi s platem okolo 60 milionů eur. Po přestupu by tak své prvenství předběhl o neuvěřitelných 40 milionů eur.

Domů
Sdílet
Diskuse