Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 16:33
Čas čtení 0:46
Daniel Kopejska

Demonstrující ovce řídí loutkaři z České republiky, tvrdí Lukašenko

NEWS BĚLORUSKO
Uložit Uložené

Běloruský diktátor si opět neodpustil poznámku, že lidé, co proti němu demonstrují, jsou krysy. Prsty v tom má podle něj také Česko.

Lukašenko se ve svém posledním projevu vyjádřil ke stále probíhajícím demonstracím proti jeho režimu. O lidech v ulicích řekl: „Jsou zfetovaní. Mnoho z nich je opilých. Jsou na drogách. Je to hrozné. Mnoho z těchto tzv. protestujících jsou lidé s kriminální minulostí, kteří jsou teď nezaměstnaní. Vyřídíme si to s každým, kdo povzbuzuje a vybízí děti, aby se účastnily těchto nepokojů.“ Informují o tom Seznam zprávy.

Podle něj se zahraniční vnější síly snaží umístit klín mezi Minsk a Moskvu. Mimo Českou republiku označil také Polsko, Ukrajinu a Litvu za státy, které podněcují nepokoje. Lukašenko dále tvrdí: „Můžeme vidět jejich loutkaře. Někteří z nich jsou v České republice. Dodávky z Česka putují do opozičního týmu, jeho členové jsou – promiňte mi ten výraz – ovce, které ani nechápou, co se od nich očekává. Nerozumí vůbec ničemu.“

Domů
Sdílet
Diskuse