Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2020 15:59
Čas čtení 1:07
Tereza Šnajdrová

Prymula oznámil nová opatření. Pokud nezafungují, připustil úplný lockdown

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve čtvrtek odpoledne se uskutečnila další tisková konference, během které ministr zdravotnictví oznámil nová opatření.

Aktualizováno 16:15: Ministr zdravotnictví Roman Prymula připustil, že pokud ani tato opatření nezafungují, je možné, že bude zaveden úplný lockdown. „Myslím ale, že by ta opatření měla být dostačující,“ uvedl na tiskové konferenci.

Situace v České republice je den ode dne horší, jen za středu přibylo přes 5 000 nově nakažených koronavirem. I přes přijatá opatření se nedaří šíření viru potlačit, a tak musela vláda přijít s dalšími opatřeními, která by měla nekontrolovatelnému šíření zabránit. Roman Prymula na tiskové konferenci oznámil, že od příštího týdne dojde ke zmrazení kultury a nová omezení se budou týkat také škol.

Doporučeno
ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? ANALÝZA: Hůře než Česko pandemii zvládají už jen Španělé. Kde jsme udělali chybu? 5. října 2020 16:32

Omezení se dotknou volnočasových aktivit, dojde k jejich zmrazení, a to nejméně na 14 dní. Od pondělí pak budou uzavřena všechna divadla, kina, zoologické zahrady a nebude možné pořádat ani koncerty s omezenou kapacitou. Kultura tak bude na dva týdny plně zastavena, a to samé i sportovní aktivity. Všechna vnitřní sportoviště budou uzavřena, venkovní areály pak budou moci být otevřené pouze pro 20 osob.

Domů
Sdílet
Diskuse