Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
26. října 2020 14:35
Čas čtení 0:40
Tereza Šnajdrová

Vánoce jinak: Trhy budou omezené a slavnostní rozsvícení stromu se konat nebude

NEWS KORONAVIRUS VÁNOCE ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

O omezení oslav Vánoc informoval primátor Zdeněk Hřib na svém Twitteru.

Situace ohledně koronaviru v Česku se vůbec nevyvíjí dobře. Statistiky na webu Ministerstva zdravotnictví ukazují, že v současné chvíli je více než 158 tisíc aktuálně nakažených, z toho 5 345 lidí muselo být hospitalizováno. V návaznosti na nekontrolovatelné šíření nemoci podle primátora Zdeňka Hřiba dojde také k omezení oslav Vánoc. Trhy budou fungovat v omezeném režimu a slavnostní rozsvícení stromu se neuskuteční.

Doporučeno
Česko čekají další přísnější restrikce. Pokud se nestane zázrak, přitvrdíme, říká Babiš Česko čekají další přísnější restrikce. Pokud se nestane zázrak, přitvrdíme, říká Babiš 25. října 2020 17:29

Na svém Twitteru o této skutečnosti informoval v pondělí odpoledne primátor Prahy Zdeněk Hřib. Vánoční trhy budou fungovat pouze v omezeném režimu a přijdeme také o živá kulturní vystoupení. Vánoční strom na Staroměstském náměstí sice bude, ale tento rok bez tradičního slavnostního rozsvěcování.

Radní Jan Chabr bude i nadále situaci pečlivě sledovat, a pokud dojde k poklesu nakažených a zlepšení celostátní stavu, program letošních oslav Vánoc bude pestřejší.

Domů
Sdílet
Diskuse