Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. října 2020 17:29
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Česko čekají další přísnější restrikce. Pokud se nestane zázrak, přitvrdíme, říká Babiš

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nejbližší dny rozhodnou o tom, zda se budou opatření zpřísňovat.

Česká republika by se měla připravit na další zpřísňování bezpečnostních opatření. Pokud se totiž nestane zázrak, vláda přitvrdí. Informoval o tom představa vlády Andrej Babiš ve videu, které v neděli odpoledne zveřejnil na svém facebookovém profilu a na YouTube. Premiér včera avizoval také prodloužení nouzového stavu.

Doporučeno
Večírek během lockdownu pro 80 lidí či výlet k moři aneb politici, kteří museli kvůli koronaviru rezignovat Večírek během lockdownu pro 80 lidí či výlet k moři aneb politici, kteří museli kvůli koronaviru rezignovat 23. října 2020 12:10

„Naše čísla jsou katastrofální a ta opatření, která jsme přijali na vládě, zatím nefungují. A musel by se stát zázrak, aby zafungovala,“ uvedl Babiš. Každý den v Česku přibývá až 15 tisíc potvrzených případů nákazy a nemocniční lůžka se rychle plní pacienty. Stoupá také počet obětí.

Babiš ve videu ukázal fotografii zachycující trhy na pražské Náplavce a řekl, že oproti první vlně lidé přicházejí stále příliš často do kontaktu. Některé fotografie však na druhou stranu ukazují, že lidé na trzích dodržovali bezpečnou vzdálenost. 

Zatím poslední přísná opatření platí od čtvrtka, kdy musela zavřít většina maloobchodů a služeb, výjimku dostaly jen ty nejdůležitější. Podle Babiše je ale výjimek stále příliš. V současnosti platí také omezení volného pohybu osob. O dalších opatřeních tak rozhodnou čísla z nejbližších dní.

Domů
Sdílet
Diskuse