Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2020 21:34
Čas čtení 0:45
Tímea Krauszová

Během fotbalového zápasu se inteligentní kamera zaměřila na plešatou hlavu rozhodčího namísto míče, fanoušci si nemohli užít hru

SPORT
Uložit Uložené

Na zápase nebyl živý štáb, protože využívají inteligentní kameru. I ta se však může splést.

I inteligentní kamery mají své dny. Ukázalo se to během utkání 24. října mezi skotskými fotbalovými týmy Inverness Caledonian Thistle a Ayr United FC. Zápas sice skončil remízou 1:1, ale fanoušci si část akce ani nemohli užít. Kamera, kterou ovládá umělá inteligence, totiž nesprávně zaostřila a namísto míče sledovala holou hlavu čárového rozhodčího, píše Unilad.

Doporučeno
Český sport je zpátky. Profesionální soutěže se obnoví Český sport je zpátky. Profesionální soutěže se obnoví 2. listopadu 2020 17:44

Faux pas v živém vysílání

Komentátor se během zápasu musel divákům omlouvat, protože kamera opakovaně zaostřila na hlavu rozhodčího. Domácí tým nezaměstnává kameramana, protože zainvestoval do inteligentní kamery. Fanoušci tak zřejmě nebyli nadšení, když si při sledování zápasu nemohli užít skutečnou akci, protože neustále viděli rozhodčího hlavu.

Někdo si samozřejmě ze záznamem ze zápasu skvěle pohrál a výsledné dílo i s hudební znělkou ti zpříjemní večer. Nic jiného nezbývá ani organizátorům zápasu, jen se zasmát a zřejmě zvážit, zda se jim přeci jen nevyplatí mít někoho v režii, kdo by mohl kontrolovat kameru.

Domů
Sdílet
Diskuse