Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2020 11:25
Čas čtení 0:46
Daniel Mikolášik

Trump ohlásil předání moci novému americkému prezidentovi Joe Bidenovi. Stále však věří, že ještě může vyhrát

POLITIKA
Uložit Uložené

Trump se přesto zavázal, že nadále bude zpochybňovat svou porážku v prezidentských volbách 2020.

Americký prezident Donald Trump přijal formální přechod Joe Bidena k nástupu do prezidentské funkce. Trumpův tým tak začne s procesem předání moci zvolenému nástupci.

Jak informuje BBC, Trump uvedl, že americká agentura Obecná správa služeb (GSA), která dohlíží na předání mandátu a praktické fungování federálních úřadů, by „měla udělat to, co je třeba“. A to i přesto, že se zavázal, že nadále bude zpochybňovat svou porážku v prezidentských volbách 2020.

Doporučeno
Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? 7. listopadu 2020 18:06

Rovněž chce pokračovat v boji za řádné prošetření výsledků voleb. „Věřím, že zvítězíme. Je však v nejlepším zájmu naší země umožnit zahájení procesu příprav na předání úřadu,“ uvedl Donald Trump.

Obecná zpráva služeb (GSA) uznává Joe Bidena jako „zjevného vítěze“ poté, co stát Michigan v pondělí spočítal hlasy a potvrdil Bidenovo vítězství. Zvítězil s náskokem téměř 156 000 hlasů před republikánským prezidentem, což byla pro Trumpa další velká rána.

Domů
Sdílet
Diskuse