Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2020 12:09
Čas čtení 1:14
Martin Mičuda

Mercedes třídy S v nové plug-in hybridní verzi dokáže na elektrický pohon absolvovat více než 100 km

Mercedes třídy S v nové plug-in hybridní verzi dokáže na elektrický pohon absolvovat více než 100 km
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.sk/mercedes-benz/osobne/2020/nova-trieda-s-s-hybridnym-pohonom-dobijatelnym-zo-siete-okolo-100-kilometrov-cisto-elektrickeho-dojazdu-wltp#article" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.sk</a>
TECH
Uložit Uložené

Další model z dílny Mercedes-Benz potvrzuje, že plug-in hybridy ze Stuttgartu patří k naprosté špičce.

Nová vlajková loď značky Mercedes-Benz se sotva stihla ohřát v showroomech a už ze Stuttgartu přichází zpráva o její nové plug-in hybridní verzi. Hybridní pohon ve třídě S tak v roce 2021 zažije už svou čtvrtou generaci. Zajímavé je, že německý výrobce zatím nezveřejnil oficiální označení plug-in hybridního derivátu.

Pod kapotou bude benzínový řadový šestiválec s výkonem 270 kW / 367 koní a elektromotor s výkonem 110 kW / 150 koní. Vzhledem k systémovému výkonu až 375 kW / 510 koní (což je přibližně na úrovni osmiválcového S 560), se tedy dá předpokládat, že označení bude pravděpodobně S 560E.

S hybrid
Zdroj: media.daimler.sk

Akumulátory, které jsou složeny ze 108 článků mají kapacitu až 28,6 kWh, což je na poměry plug-in hybridních vozidel pozoruhodný údaj. Je tedy více než jasné, že Mercedes-Benz po hybridních verzích A 250e či GLE 350D opět nabídne mimořádně zajímavý dojezd na čistě elektrický pohon. Ve smyslu metodiky WLTP jde o elektrický dojezd v rozmezí 81 až 103 kilometrů.

Zpět
Sdílet
Diskuse