Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2020 18:41
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

Liberecká nemocnice upřesnila informace o tragickém případu mrtvého dítěte s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS LIBERECKÝ KRAJ
Uložit Uložené

Nemocnice uvedla, že došlo k porodu mrtvého dítěte, které bylo stejně jako matka nakaženo koronavirem.

Ve středu potvrdila mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Lenka Svobodová informaci, že onemocnění covid-19 si v Česku vyžádalo první dětskou oběť. Jednat se podle portálu CNN Prima News mělo o miminko z Liberecka, které zemřelo již 23 listopadu.

Bližší podrobnosti o tragickém případu dosud nebyly známy, detaily však nyní zveřejnila Krajská nemocnice Liberec.

Doporučeno
Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná Na takové jednání ze strany mužů si ženy zvykat nemusí, protože není normální, reaguje na vyjádření Uzla Dana Pokorná 9. prosince 2020 17:30

„Na základě včerejší komunikace v mediích si dovolujeme informovat, že jsme v říjnu do KNL přijali pacientku s diagnózou Covid-19 v pokročilém stádiu těhotenství. Kvůli komplikacím jejího zdravotního stavu později došlo k porodu mrtvého dítěte, které bylo taktéž Covid pozitivní,“ píše nemocnice na Twitteru.

Mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář nechtěl úmrtí s ohledem na pozůstalou rodinu dále rozvíjet. „Není to jen statistické číslo, je za tím smutný lidský příběh. Nebudeme to více komentovat,“ řekl serveru Seznam Zprávy.

Domů
Sdílet
Diskuse