Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2020 21:26
Čas čtení 0:46
Adam Smeták

Šéfka TOP 09 posílá Uzlovi facku. I já jsem zažila sexuální obtěžování, vzkazuje a kritizuje jeho „macho“ výroky

NEWS MARKÉTA PEKAROVÁ ADAMOVÁ
Uložit Uložené

Markéta Pekarová Adamová se vymezila vůči výrokům známého sexuologa v rozhovoru pro DVTV.

Rozhovor sexuologa Radima Uzla pro DVTV asi nechal chladným málokoho. Český gynekolog, sexuolog a regionální politik v interview několikrát bagatelizoval sexuální násilí, naznačoval, že si za něj ženy v určitých případech mohou samy a konstatoval, že dle něj je násilnické chování mužů přirozené. Vůči jeho výrokům se vymezili mnozí. Ve čtvrtek tak učinila i šéfka parlamentní strany TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Stejně jako mnoho dalších žen a dívek, i já jsem zažila sexuální obtěžování. A právě jim bych chtěla vzkázat, aby si podobnými macho výroky z minulého století nenechaly zkazit den,“ napsala na Facebook a svůj vzkaz doplnila koláží, na níž Batman vráží Uzlovi facku za jeden z jeho výroků.

Stejně jako mnoho dalších žen a dívek, i já jsem zažila sexuální obtěžování. A právě jim bych chtěla vzkázat, aby si podobnými macho výroky z minulého století nenechaly zkazit den.

Zveřejnil(a) Markéta Pekarová Adamová dne Čtvrtek 10. prosince 2020
Domů
Sdílet
Diskuse