Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2020 11:48
Čas čtení 1:00
Lukáš Čelka

Co jsi dělal ve svých devíti ty? Ryan Kaji vydělává miliony dolarů

NEWS
Uložit Uložené

Mladík z Texasu se již třetím rokem po sobě stal nejlépe placeným youtuberem.

Většina z nás si ve svých devíti letech hrála venku na pískovišti, sledovala pohádky a dělala cokoli jiného, ale určitě nevydělala 29,5 milionu dolarů. Ryanovi Kajimu, mladému youtuberovi z Texasu se to ale podařilo. Nasbíral na svém kanálu 27,6 milionu odběratelů. Nejen díky tomu se už třetí rok po sobě stal nejlépe placeným youtuberem, informoval o tom portál Ladbible.

Doporučeno
Vědci se domnívají, že mohli objevit mimozemský signál: Rádiové vlny cizího původu přicházejí z nejbližší hvězdy ke Slunci Vědci se domnívají, že mohli objevit mimozemský signál: Rádiové vlny cizího původu přicházejí z nejbližší hvězdy ke Slunci 19. prosince 2020 17:34

Peníze z YouTube nejsou to jediné, z čeho chlapec vydělává. 200 milionů dolarů vytěžil na značkových hračkách a oblečení jeho firmy Ryan's World, mezi nimiž je i i pyžamo Marks & Spencer.

„Dětský influencer“ se spolu se svou rodinou stará celkem až o devět kanálů, přičemž nejpopulárnějším z nich je Ryan's World. Jedno z jeho nejsledovanějších videí na tomto kanálu má více než dvě miliardy zhlédnutí.

Youtuberovu rodinu obvinili

Loni obvinilo sdružení na ochranu před reklamou Truth In Advertising jeho rodiče z toho, že přimíchávali do videí reklamu. „Když se ve videu na YouTube s cílovou skupinou mladší než jsou děti do pěti let mísí reklama s programovým obsahem, jak to často dělají videa Ryana ToysReview, publikum nedokáže pochopit ani identifikovat rozdíl mezi marketingovým materiálem a organickým obsahem. Sponzorovaný obsah Ryana ToysReview je prezentován způsobem, který mylně zastírá rozdíl mezi reklamou a organickým obsahem pro cílové publikum,“ psali ve stížnosti na kanál, kterou sdružení poslalo Federální obchodní komisi.

V reakci na obvinění rodiče Ryana uvedli, že vždy dodržují reklamní předpisy. „Spokojenost našich diváků je pro nás vždy nejvyšší prioritou a důsledně dodržujeme podmínky poskytování služeb všech platforem, jakož i všechny stávající zákony a nařízení včetně požadavků na zveřejnění reklamy.“

Doporučeno
Život Anny s hraniční poruchou osobnosti: Až 90 % hraničářů o sebevraždě buď přemýšlí, nebo se ji rozhodne provést (Rozhovor) Život Anny s hraniční poruchou osobnosti: Až 90 % hraničářů o sebevraždě buď přemýšlí, nebo se ji rozhodne provést (Rozhovor) 14. prosince 2020 9:54
Domů
Sdílet
Diskuse