Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2021 12:15
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

Václave, nech se očkovat, vzkazuje Zeman Klausovi. Prezident má dostat vakcínu asi za týden

POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident vzkazuje Čechů, aby vydrželi.

Prezident Miloš Zeman se nechá proti novému typu koronaviru naočkovat asi za týden. Řekl to v rozhovoru pro deník Blesk. K očkování Zeman vyzval i bývalého prezidenta Václava Klause. „Nech se očkovat, Václave, jinak riskuješ ve svém věku, že tě covid dožene,“ vzkázal mu. Klaus dříve zaujímal odmítavý postoj mimo jiné i k nošení roušek.

Doporučeno
Česko naočkovalo proti covidu 40 000 lidí, hlásí Babiš. Návrh Daniela Landy je prý nesmysl Česko naočkovalo proti covidu 40 000 lidí, hlásí Babiš. Návrh Daniela Landy je prý nesmysl 9. ledna 2021 12:11

Zeman poslal vzkaz i všem občanům. Říká, aby vydrželi, než se populace proočkuje. „Uvědomte si, že teď je situace odlišná od situace, která byla dejme tomu před tím půl rokem. Řekl jsem, že je na obzoru svítání, tedy naděje, a tou nadějí, že je vakcína. Kdyby vakcína nebyla, tak by bylo samozřejmě odporné neustále nejrůznější restrikce, o nichž bychom věděli, že tu epidemii, řekněme, zpomalí, ale nezastaví. Teď, když ta naděje je, tak prosím všechny: vydržme, vydržme to,“ řekl prezident.

O vakcíně Zeman už dříve hovořil jako o „svítání na obzoru“, které náš život vrátí zase do normálu. V rozhovoru pro Blesk také pochválil Evropskou unii, která podle něj při nákupu a distribuci vakcín „odvedla dobrou práci“.

Domů
Sdílet
Diskuse