Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2021 10:26
Čas čtení 1:28
Vojtěch Vanda

Piráti a STAN schválili koaliční smlouvu. Chtějí spolu vyhrát volby

POLITIKA IVAN BARTOŠ VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Pirátská strana a hnutí STAN se shodly a schválily koaliční smlouvu.

Po souhlasu členů hnutí STAN s koaliční smlouvou s Pirátskou stranou dnes dokument potvrdili i členové Pirátů. Obě politické partaje tak půjdou do voleb do Poslanecké sněmovny společně s cílem vyhrát. Na Twitteru to potvrdil předseda Pirátské strany Ivan Bartoš, který by měl být lídrem koalice.

Doporučeno
Václave, nech se očkovat, vzkazuje Zeman Klausovi. Prezident má dostat vakcínu asi za týden Václave, nech se očkovat, vzkazuje Zeman Klausovi. Prezident má dostat vakcínu asi za týden 10. ledna 2021 12:15

V závěrečném hlasování Piráti odsouhlasili koaliční smlouvu s podporou téměř 79 % hlasujících. Hlasování se zúčastnilo téměř 77 % členů strany. Bartoš svou radost ze schválené smlouvy neskrýval. „V případě vítězství jsme připraveni ujmout se vedení této země v těžkých časech. Jsem přesvědčen, že společně můžeme vyvést zemi z krize,“ tvrdil v oznámení na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse