Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. ledna 2021 21:47
Čas čtení 1:32
Dominik Vetrák

Marvel má naplánované filmy a seriály až do roku 2027

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL SERIÁLY
Uložit Uložené

Šéf Marvelu Kevin Feige ví, jaké projekty se budou natáčet minimálně dalších 6 let.

Pokud nás nezastihne nová pandemie, rok 2020 bude pro Marvel Studios jediným, kdy od roku 2008 nic nevydaly. Naplánována byla premiéra Black Widow i Eternals a měli jsme se dočkat i seriálu Falcon & Winter Solider na Disney+.

Vše se ale odložilo, a my se tak rok a půl po premiéře druhého Spider-Mana konečně dočkáme začátku 4. fáze MCU (Marvel Cinematic Universe). Ta třetí skončila se zmiňovaným Spider-Manem, čtvrtou otevře minisérie WandaVision. První dvě z celkových 6 epizod budou na Disney+ Premiéra je už tento pátek.

Doporučeno
Od těchto filmů a seriálů jsme v roce 2020 čekali více Od těchto filmů a seriálů jsme v roce 2020 čekali více 5. ledna 2021 14:30

Co ale bude dál? Na tuto otázku si podrobněji odpovíme v článku o Světě Marvelu někdy po skončení WandaVision, ale věř, že Marvel a jeho šéf Kevin Feige mají plné ruce práce.

V rozhovoru s Colliderem Feige prozradil, že vždy mají pevný plán na nejméně 5 či 6 let. V tomto případě by to znamenalo, že už nyní vědí, co přesně natočí a pošlou do kin či na Disney+ i v roce 2027. 

Samozřejmě, těch plánů je mnohem více a ve hře je nesmírné množství potenciálních projektů. Řada z nich je už i jistých, přičemž v Marvelu jen čekají, kdy bude správný čas je natočit. Reálně ale mají plán na další roky, akorát není až tak stabilní jako ten do roku 2027.

Dalším faktorem měnícím plán studia je nutnost přizpůsobit se aktuálním změnám. Ještě stále neohlásilo, co budou dělat s postavami jako Punisher či Daredevil, které měly své vlastní seriály na Netflixu.

Dva roky poté, co Disney koupilo studio Fox, a Marvel tak mohl začít pracovat s mutanty a jinými komiksovými postavami z X-Men filmů, jsme se konečně dozvěděli o existenci prvního projektu. Bude jím Fantastická čtyřka, kterou uvidíme v kinech zřejmě do konce roku 2025. 

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Stále nám Marvel ani Disney neprozradily, co plánují se sérií X-Men. Feige nás ale v rozhovoru ujistil, že se o tom vedly a stále vedou horlivé diskuse, takže s X-Men se počítá a později je uvidíme po boku ostatních marveláckých hrdinů. Důkazem toho je i Deadpool, který bude mít R-rating (mládeži nepřístupno) a bude součástí Marvel Cinematic Universe. 

V neposlední řadě je třeba myslet na to, že Disney a Marvel více zainvestují do seriálů a streamování přes jejich platformu Disney+. V případě těchto projektů studiu nehrozí finanční ztráty a nadále tak mohou pokračovat v příbězích, i kdyby byla kina v budoucnu znovu zavřená.

Domů
Sdílet
Diskuse