Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2021 17:53
Čas čtení 0:52
Lukáš Čelka

Rozhodnuto: MS v hokeji se letos v Bělorusku neuskuteční

NEWS
Uložit Uložené

Minsk měl být s lotyšskou Rigou jedním z organizačních měst letošních MS.

Mezinárodní hokejová federace IIFH po dlouhém rozhodování konečně oznámila verdikt: Mistrovství světa v ledním hokeji 2021 bude přesunuto kvůli pandemii. Rada hokejové federace ve svém vyjádření uvedla, že pokud existují důvody k obavám o bezpečí hráčů, funkcionářů a cestujících, má možnost stáhnout mistrovství z hostitelské země.

Rada IIFH po minulém setkání s běloruskou vládou rozhodla, že v současné situaci nelze zajistit zdraví týmů, diváků a funkcionářů během konání mistrovství světa v Bělorusku. 

„Je nám velmi líto, že jsme nuceni zrušit nabídku společného hostování v Minsku/Rize,“ vyjádřil se prezident IIHF René Fasel. „Během tohoto procesu jsme se pokusili prosadit, aby se mistrovství světa mohlo použít jako nástroj smíření, který pomůže uklidnit společensko-politické problémy, které se dějí v Bělorusku, a najít pozitivní cestu vpřed,“ dodal Fasel.

Doporučeno
Škoda dala IIHF ultimátum: Pokud se hokejové MS uskuteční v Bělorusku, nebudeme ho sponzorovat Škoda dala IIHF ultimátum: Pokud se hokejové MS uskuteční v Bělorusku, nebudeme ho sponzorovat 16. ledna 2021 18:56

Minsk měl být s lotyšskou Rigou jedním z organizačních měst. V nejbližších dnech se uvidí, zda šampionát vůbec zůstane v Rize s tím, že se připojí i další město nebo se přesune do jiného města celý.

Automobilka Škoda hrozila, že nebude dále mistrovství sponzorovat

Letošní šampionát mělo Bělorusko pořádat spolu s Lotyšskem, jenže Lotyši spolupráci odmítli po loňských volbách, které provázely podvody, manipulace a vyvolaly historicky největší protesty po celé zemi. Automobilka Škoda na situaci zareagovala tak, že dala Mezinárodní hokejové federaci ultimátum. Pokud by IIHF odklepla turnaj v Bělorusku, tak Škoda nebude mistrovství sponzorovat.

Domů
Sdílet
Diskuse