Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
31. ledna 2021 9:12
Čas čtení 1:02
Viktor Kniš

K vlastnictví „Putinova zlatého sídla“ za miliardu eur se přihlásil oligarcha a kamarád ruského prezidenta

NEWS VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

K sídlu se přihlásil známý ruský oligarcha Arkadij Rotenberg, který tvrdí, že obrovské luxusní obydlí na pobřeží Černého moře patří právě jemu.

Investigativní dokumentární film Alexeje Navalného již vidělo více než 100 milionů diváků. Opoziční lídr a aktivista v něm popisuje, jak se měl ruský prezident dostat k luxusnímu sídlu za více než miliardu eur.

Podle Navalného zjištění má jít o obrovské impérium, které údajně Vladimir Putin financoval z peněz získaných korupční trestnou činností a na jeho výstavbě se měli podílet oligarchové blízcí prezidentovi. Kreml okamžitě vyloučil, že by sídlo patřilo Putinovi.

Nyní se k němu přihlásil známý ruský oligarcha Arkadij Rotenberg, který tvrdí, že obrovské luxusní sídlo na pobřeží Černého moře patří právě jemu. Podnikatel to potvrdil v sobotu pro kanál Mash na sociální síti Telegram, upozornily Hospodářské noviny.

Doporučeno
Palác pro Vladimira Putina za miliardu eur? Je to jako stát ve státě, říká Alexej Navalnyj a vysvětluje, kdo prý stavbu zaplatil Palác pro Vladimira Putina za miliardu eur? Je to jako stát ve státě, říká Alexej Navalnyj a vysvětluje, kdo prý stavbu zaplatil 23. ledna 2021 12:24

„Je to dar z nebes. To místo je nádherné,“ dodal podnikatel. Tiskový úřad Rotenberga rovněž uvedl, že se na místě chystají postavit hotel.

Rotenberg je zároveň přímo propojen na Vladimira Putina, jsou i bývalými partnery v judu.

Navalnyj v dokumentu umožňuje nahlédnout do Putinovy ​​ložnice, šatníku a obrovské koupelny. Také popisuje několik důkazů, které Vladimira Putina s nemovitostí spojují.

Zároveň ukazuje fotografie i 3D vizualizaci celého paláce. Máme možnost vidět luxusní kusy italského nábytku za miliony korun, ale i zlaté stěny a speciální fresky.

Nechybí koupaliště, hokejový stadion, kasino i divadlo. Navalnyj vysvětluje, jak rezidence v černomořském letovisku Gelendžik vznikala, jak byla financována a jaké problémy ji provázely. Původní vilu museli přestavět, protože stavební firmy nemyslely na správnou vzduchotechniku ​​a nemovitost napadla plíseň.

V Rusku se dnes mají konat masové protesty po celé zemi, které vyvolalo Navalného zadržení po návratu do země. Kreml demonstrace označuje za nepovolené a podobně jako minulý víkend se očekává masové zatýkání lidí.

 

Domů
Sdílet
Diskuse