Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 17:11
Čas čtení 1:23
Vojtěch Vanda

Městská policie vyhnala z Petřína sáňkaře a lyžaře. Magistrát poté vyznačil, kde se sáňkovat smí

NEWS ČESKO LYŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

V pondělí ano, v úterý ne a ve středu snad ano. Městští strážníci dnes vykazovali zimní nadšence z Petřína, zítra už ale sáňkovat a bobovat budou moci na vyznačených místech.

Na Petříně se lyžovat nesmí. S takovým stanoviskem přijeli v úterý městští strážníci na místo, aby rozehnali kupící se lyžaře a snowboardisty. Podle autorit tito lidé porušovali vyhlášku o ochraně veřejné zeleně. Pražští radní nicméně jednali rychle, a podle náměstka primátora Prahy pro životní prostředí a bezpečnost Petra Hlubučka (STAN) již vymezili, kde bude moci veřejnost zimní radovánky provozovat.

Doporučeno
Nouzový stav: Pokud by v neděli skončil, děti by se mohly vrátit do škol a otevřely by se obchody Nouzový stav: Pokud by v neděli skončil, děti by se mohly vrátit do škol a otevřely by se obchody 9. února 2021 11:18

V pondělí se ještě lyžovat mohlo, v úterý městští strážníci přijeli s cílem lyžaře, sáňkaře i jezdce na bobech z Petřína dostat pryč. Jak informuje CNN Prima NEWS, policie se domnívá, že vyznavači zimních sportů porušovali magistrátní vyhlášku o ochraně veřejné zeleně, podle které má být zakázáno v zahradách tyto zimní sporty provozovat. 

Domů
Sdílet
Diskuse