Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2021 19:48
Čas čtení 3:13
Richard Balog

Obrovské kožené kapuce, chlupaté sněhule Miu Miu či ochranné štíty Dolce & Gabbana. Vybrali jsme nejlepší momenty z týdnů módy

Obrovské kožené kapuce, chlupaté sněhule Miu Miu či ochranné štíty Dolce & Gabbana. Vybrali jsme nejlepší momenty z týdnů módy
Zdroj: Schiaparelli
MÓDA
Uložit Uložené

Velkolepé přehlídky známých módních domů se sice přesunuly do online světa, ale na kvalitě a originalitě jim to rozhodně neubírá.

Již více než rok žijeme uprostřed pandemie koronaviru, která velmi nepříjemně ovlivnila i módní průmysl. Přední módní domy na tento fakt reagují postupně a každý jiným způsobem, což vnímáme pozitivně, protože vidíme mnoho kreativních prezentací. V následujících řádcích tedy najdeš 8 nejzajímavějších momentů z posledních přehlídek ke kolekcím podzim/zima 2021 pro muže i ženy.

Pohodlně se usaď a vychutnej si žhavé novinky z dílen Givenchy, Acne Studios, Louis Vuitton, Miu Miu nebo Dolce & Gabbana, které bourají jakékoliv stereotypy.

Doporučeno
Přivítej jaro nákupem nových tenisek. Z aktuální nabídky jsme vybrali 20 nejzajímavějších párů pro ženy Přivítej jaro nákupem nových tenisek. Z aktuální nabídky jsme vybrali 20 nejzajímavějších párů pro ženy 10. března 2021 12:06

Doplňky Givenchy

Francouzský módní dům nabírá pod vedením Matthewa M. Williamse nový technický směr a dokonale se to odrazilo na kolekci podzim/zima 2021, v jejímž rámci si nás získaly zejména doplňky. Naši pozornost si prakticky ihned získaly lyžařské kukly s „ďábelskými“ rohy, královská koruna se vzorem bandana, ale i tašky přes rameno zahalené do zemitých odstínů, které mají příjemný sportovní nádech.

Americký návrhář tedy nezůstal své pověsti nic dlužen a přímo navázal na dosavadní práci pod hlavičkou vlastní značky 1017 ALYX 9SM, kterou si podmanil svět.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial)


 Futuristicko-elegantní móda od Acne Studios

Návrháři ve strukturách jedné z nejznámějších skandinávských high-end značek současnosti nikdy neměli problém s experimentováním a kolekce podzim/zima 2021 je toho jasným důkazem. Tentokrát při tvorbě jednotlivých návrhů opustili planetu Zemi a představují futuristicko-elegantní módu z daleké budoucnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Acne Studios (@acnestudios)

Nejvíce pozornosti přitom poutají hlavně „plyšové“ vrchní vrstvy, respektive dlouhé šaty, jejichž rukávy přímo přecházejí až do rukavic, a futuristické sluneční brýle se zaoblenými skly. O praktičnosti sice mluvit příliš nemůžeme, ale co se týče originality, tak dáváme tvůrcům Acne Studios plný počet bodů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Acne Studios (@acnestudios)


Vrchní vrstvy Ottolinger 

Různé asymetrické střihy, nekonečné vrstvení různých látek, nadrozměrné péřové bundy či kožené kabáty prošívané ovčí vlnou.

Návrhářský tandem ve složení Christa Bösch a Cosima Gadient předvedl pod hlavičkou Ottolinger v rámci kolekce podzim/zima 2021 mnoho povedených kousků, přičemž naše srdce si získaly právě zmíněné vrchní vrstvy v bláznivých barvách. Rozumíme, že obdobná móda není pro každého, ale své místo na scéně si zaslouží.


 Platformy a obrovské kapuce z dílny Schiaparelli

V našich končinách nepříliš známý módní dům s bohatou historií je stále věrný svým kořenům a my nemáme nic proti, protože poctivé krejčovství má nenapodobitelné kouzlo. Schiaparelli nás však v rámci své nejnovější kolekce překvapil i extravagantní obuví na vysokých platformách a obrovskými kapucemi se stahováním.

Domů
Sdílet
Diskuse