Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 20:48
Čas čtení 2:44
Vojtěch Vanda

Slavia remizovala s Rangers FC 1:1. Podala nevyrovnaný výkon

Slavia remizovala s Rangers FC 1:1. Podala nevyrovnaný výkon
Zdroj: Marc Atkins/Getty Images
SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Sešívaní to neměli proti skotskému mistrovi vůbec jednoduché.

Pražští fotbalisté Slavia Praha vyzvali po výjimečném šestnáctfinále Evropské ligy dalšího ostrovního soupeře. Do Edenu přijel k prvnímu zápasu osmifinále skotský mistr Rangers FC, který dominoval ve své lize, a uzmul si pro sebe titul, byl ale na vršovické krátký, a po gólu Stanciua to vypadalo na jasnou partii. Rangers FC ale zvládli do poločasu vyrovnat z kopačky Helandera. Remíza 1:1 tak do odvety vyhovuje více soupeři.

Doporučeno
Slavia se postavila Leicesteru a vybojovala v Anglii postup výsledkem 2:0! Slavia se postavila Leicesteru a vybojovala v Anglii postup výsledkem 2:0! 25. února 2021 22:52

To, co se nejprve zdálo nemožné, se stalo skutečností, a český mistr Slavia Praha si odvezl z trávníku anglického Leicesteru City nejen jasné vítězství 2:0, ale také přesvědčivý výkon a respekt. Nejednomu favoritovi se proto muselo volněji dýchat v momentě, kdy bylo sešívaným přisouzeno další překvapení Evropské ligy – nový skotský mistr Rangers FC s hvězdným trenérem Stevenem Gerrardem.


Hvězdný trenér je to hlavně z toho důvodu, že byl hvězdným záložníkem, nicméně vše nasvědčuje tomu, že mu to z pozice trenéra půjde úplně samo. S úhlavním rivalem Celticu FC, kterému se letos nedaří, získal titul, což se ještě před 9 lety, kdy klub upadl do insolvence a hrál až čtvrtou ligu, zdálo nemožné. Od roku 2018, co je ale v klubu Gerrard, se veze na vzestupné vlně.


Souboj se skotským celkem přivolal po zápasu s Leicesterem trenér Jindřich Trpišovský, který pro první zápas osmifinále povolal do hlavní sestavy Tomáše Holeše. Jinak sestava, která bojovala v Anglii, zůstala stejná. Což se nakonec vyplatilo hned na začátku.

Rychlý gól

Slavia Praha si totiž uzmula úvod pro sebe. Po uspávacím úvodu se totiž dostal k míči Peter Olayinka, který před šestnáctku nahrál Nicolae Stanciuovi, který v 7. minutě nádherně zakroutil míč do levého horního rohu McGregorovy branky. Sešívaní se jali kombinovat, hráli sebevědomě, a soupeře tlačili. Glasgowští se nedokázali ničeho chytit.


Situace na hřišti se začala srovnávat až po půl hodině, kdy Slavia poprvé k něčemu pustila své hosty, stále to ale byli pražští fotbalisté, kteří určovali směr. Do brejku se dostal Kuchta, kterého vyslal do vápna Provod, jenž se před McGregorem ocitl v ofsajdu. Ze standardní situace zase zahrozil Provod zatočeným kopem na přední tyč, ale skotský brankář byl připraven.


Rangers neměli za celých 35 minut ani jednu střelu na branku, nakonec se jim ale podařilo vsítit gól poměrně snadno. Ze standardní situace si do vápna zaběhl Hagi, kterého vyhnal až k čáře Kolář, nicméně hráč skotského týmu dokázal vrátit míč zpátky, kde Helander uklidil míč do svatyně Slavie. Zbytek poločasu byl ze strany Pražanů poměrně nervózní, a tak si nakonec všichni oddechli, když se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Nemastné, neslané

Začátek druhého poločasu poměrně překvapivě přinesl střídání aktivního Olayinky za Lukáše Masopusta, výrazné oživení se ale nekonalo. Slavia se snažila, ale výrazná šance se v prvních minutách nenaskytla. Jakoby vyrovnávací gól na sešívaných zanechal těžký stín. V 60. minutě dokonce dovolili Rangers první pořádnou střelu v zápase, kterou vyprodukoval Aribo. O čtyři minuty přišel dokonce zdvižený prst pro slávisty, kdy Kent pořádně protáhl Ondřeje Koláře, který vytáhl výtečný zákrok.


Problémy se Slavii začaly kupit, rojily se chyby a nutno podotknout, že kdyby se hráči potkali se svými já ze začátku zápasu, tak by se určitě nepoznali. Trenér Trpišovský se proto rozhodl sáhnout do sestavy s nadějí, že své svěřence probudí. A docela se povedlo, Slavia se po rošádě začala snažit a bylo vidět, že hráči mají chuť se skóre ještě něco udělat. Problémem byla houževnatost skotské obrany a špatná koncovka.


V posledních deseti minutách hra odpovídala neutrálnímu výsledku. Až v 89. minutě zahrozil Lingr z takového napůl centru, jenž ale cesto za brankovou čáru nenašel. Z následného rohu vytáhl McGregor vynikající zákrok, když zalepil míč na čáře po hlavičce Masopusta. Hra je tak otevřená, Slavia musí v odvetě navázat na výkon z prvních půl hodiny a vstřelit gól.

Domů
Sdílet
Diskuse