Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 14:27
Čas čtení 0:59
Ondřej Jarůšek

„Zakryl si ústa a řekl mi You're a f*cking monkey,“ říká Kamara, který po zápase napadl slávistu Kúdelu

„Zakryl si ústa a řekl mi You're a f*cking monkey,“ říká Kamara, který po zápase napadl slávistu Kúdelu
Zdroj: Ian MacNicol/Getty Images
SPORT SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Glen Kamara vydal první vyjádření po kontroverzním zápase.

Hráč skotského týmu Rangers FC Glen Kamara se na z Twitteru vyjádřil k údajné rasistické urážce, kterou mu měl pošeptat do ucha obránce Slavie Praha Ondřej Kúdela v závěru čtvrtečního zápasu. Krátce po utkání pak Kamara Kúdelu fyzicky napadl v prostorách stadionu. Kúdela se brání, že rasistickou poznámku nepronesl, to však podle Kamary není pravda.

Doporučeno
Hráče Slavie po zápase zbili pěstmi do obličeje. „Řekl jsem mu You‘re f*cking guy,“ brání se Kúdela proti nařčením z rasismu Hráče Slavie po zápase zbili pěstmi do obličeje. „Řekl jsem mu You‘re f*cking guy,“ brání se Kúdela proti nařčením z rasismu 19. března 2021 8:08

Napadený Ondřej Kúdela krátce po samotném utkání uvedl, že soupeři do ucha řekl „You‘re f*cking guy“ (ve volném překladu „jsi zm*d“), nicméně Kamara ve svém prohlášení uvádí, že to je „naprostá lež“. Kúdela prý k němu přišel, zakryl si ústa a řekl „You're a f*cking monkey, you know you are“ (v překladu „jsi zas*aná opice, víš, že jsi“).

„Byl jsem v šoku, že jsem takovou rasistickou urážku slyšel od profesionálního hráče fotbalu,“ píše dál Kamara. Ten zároveň vyjádřil vděk svému trenérovi Stevenu Gerrardovi za podporu, kterou od něj dostává, a poděkoval taky svým fanouškům.

Kamara také dodává, že terčem rasistických urážek se stal také jeho týmový kolega Kemar Roofe, kterého lidé osočují na sociálních sítích. Přeje si, aby Instagram a podobné sítě přestaly dávat těmto lidem prostor na šíření nenávistných komentářů.

Doporučeno
Slavistický brankář Kolář má po hrůzném zákroku zlomeninu čelní kosti Slavistický brankář Kolář má po hrůzném zákroku zlomeninu čelní kosti 19. března 2021 11:05

Kvůli fyzickému napadení, kterého se Kamara po zápase v útrobách stadionu dopustil, už Slavia podala trestní oznámení. Kromě tohoto incidentu na zápas vrhly špatné světlo také brutální zákroky domácích hráčů. Brankář Slavie dokonce skončil se stehy na obličeji a frakturou lebky.

Domů
Sdílet
Diskuse