Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2021 15:35
Čas čtení 0:44
Vojtěch Vanda

Nouzový stav nakonec KSČM možná podpoří. Širší vedení doporučilo hlasovat pro

Nouzový stav nakonec KSČM možná podpoří. Širší vedení doporučilo hlasovat pro
Zdroj: Matej Divizna/Getty Images
NEWS ČESKO KSČM
Uložit Uložené

Podle předsedy strany Vojtěcha Filipa to ale nebude jen tak.

Výkonný výbor Komunistické strany Čech a Moravy doporučil svým poslancům, aby podpořili návrh prodloužení nouzového stavu. Rozhodl tak po čtvrtečním jednání. Předseda komunistické strany Vojtěch Filip ale s takovým rozhodnutím nepočítal. Dodal, že ve stanovisku výkonného výboru jsou doporučení, podle kterých se mají při hlasování poslanci řídit. Informuje ČT24.

Doporučeno
Nouzový stav: Shrnuli jsme, jak se k jeho prodloužení staví jednotlivé opoziční strany Nouzový stav: Shrnuli jsme, jak se k jeho prodloužení staví jednotlivé opoziční strany 24. března 2021 16:28

Čtvrteční rozhodnutí výkonného výboru KSČM je poměrně překvapivé. Doporučilo, aby poslanci hlasovali pro prodloužení nouzového stavu, o kterém se má jednat v pátek. To, že takové rozhodnutí bylo nečekané, přiznal předseda Vojtěch Filip pro ČT24. Řekl, že se tímto zmírní tlak na vládu, aby dělala smysluplná opatření.

Domů
Sdílet
Diskuse