Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2021 10:17
Čas čtení 1:23
Vojtěch Vanda

Rektální testování dětí: Arenberger jej chtěl povolit, zděšený Plaga psal Babišovi

Rektální testování dětí: Arenberger jej chtěl povolit, zděšený Plaga psal Babišovi
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Redakce Neovlivni.cz získala informace, podle nichž měl nový ministr zdravotnictví Arenberger povolit nákup rektálních testů pro děti, které se vrací do škol. Ty se ale nakonec nakupovat nebudou.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) měl povolit nákup rektálních testů pro školáky, kteří se vrací do škol, tvrdí server Neovlivni.cz. Podle zjištění webu na tento nákup reagoval se zděšením i ministr školství Robert Plaga (za ANO), který se proti nim ohradil dopisem. Po zveřejnění článku se Arenbergerův resort rozhodl nákup rektálních testů zamítnout.

Omyl, ze kterého je zděšen. Tak podle serveru Neovlivni.cz reagoval ministr školství Robert Plaga na zjištění, že nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger povolil hned první den po zvolení do funkce nákup rektálních antigenních testů pro děti, které sbírají nejen z nosohltanu, ale i ze stolice nebo z hlenu. Vyplývá to prý z mailu, který má redakce Neovlivni.cz k dispozici.

Doporučeno
Data z Izraele přinesla špatnou zprávu: Vakcína od Pfizeru nemusí stačit na jihoafrickou mutaci Data z Izraele přinesla špatnou zprávu: Vakcína od Pfizeru nemusí stačit na jihoafrickou mutaci 11. dubna 2021 8:47
Domů
Sdílet
Diskuse