Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2021 8:24
Čas čtení 0:46
Adam Smeták

Arenberger kárá občany jako děti. „Nezlobte, jinak budeme v létě nosit respirátory,“ řekl ve Sněmovně

Arenberger kárá občany jako děti. „Nezlobte, jinak budeme v létě nosit respirátory,“ řekl ve Sněmovně
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS PETR ARENBERGER
Uložit Uložené

Ministr mimo toho v Poslanecké sněmovně obhajoval nařízení, podle nějž se venku mohou setkávat nejvýše dvě osoby. Podle kritiků není v souladu s platným pandemickým zákonem.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) považuje aktuální epidemiologickou situaci v Česku za křehkou. Podle něj se sice zlepšuje, ale může také velice rychle dojít ke zhoršení. Ve středu večer na plénu Sněmovny připomněl, jak důležité je, aby lidé dodržovali jednotlivá restriktivní opatření a „nezlobili“. Pohrozil, že bychom mohli nosit respirátory povinně i v létě.

„Pokud budeme chytří, užijeme si prázdniny. Když budeme zlobit, budeme v létě nosit respirátory, budeme se potit a nadávat na ministerstvo zdravotnictví, že to udělalo blbě,“ řekl Arenberger ve Sněmovně.

Doporučeno
Hamáček v pondělí odletí do Moskvy jednat o dodávkách Sputniku V Hamáček v pondělí odletí do Moskvy jednat o dodávkách Sputniku V 14. dubna 2021 16:36
Domů
Sdílet
Diskuse