Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2021 11:32
Čas čtení 0:33
Vojtěch Vanda

Přehled: Podívej se, jak si Česko stojí v očkování v porovnání s dalšími státy EU

Přehled: Podívej se, jak si Česko stojí v očkování v porovnání s dalšími státy EU
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Výsledek tě nejspíš nepřekvapí.

Stíhá Česká republika v očkování Evropskou unii? Podle dat vědecké online publikace Our World in Data má opravdu velkou rezervu. Ze statistiky, která nabízí procentuální porovnání obyvatel členských států naočkovaných alespoň jednou dávkou vakcíny proti koronaviru s celkovou populací, je zřejmé, že na premianty v nejbližší době jen tak nedosáhneme.

Doporučeno
Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji a jak si vedeme v porovnání s okolními státy Jakou rychlostí se očkuje ve tvém kraji a jak si vedeme v porovnání s okolními státy 13. dubna 2021 12:30

Nejlepší zemí v očkování je Maďarsko, kterému se povedlo k 19. dubnu očkovat alespoň jednou dávkou 34,34 % z celkového počtu obyvatel. Za ním je poměrně hluboká propast prakticky 10 %, kdy druhé Finsko stihlo takto očkovat 23,86 % obyvatel. První trojku uzavírá Litva s 20,96 %. Kde se umístilo Česko, zjistíš v naší tabulce.

Domů
Sdílet
Diskuse