Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2021 15:15
Čas čtení 1:01
Marián Mauik Biel

Netflix přidává funkci pro ty, kteří si nedokáží vybrat

Netflix přidává funkci pro ty, kteří si nedokáží vybrat
Zdroj: Unsplash/Mollie Sivaram/volně k užití
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Po měsících testování je globálně dostupná funkce Play Something.

Netflix není třeba představovat. Nabírá na popularitě každým rokem. S přibývajícími titulky a pomalu i dabingem v českém nebo slovenském jazyce je stále oblíbenější i u nás. S nenápadnou novou funkcí Play Something nyní může být i mnohem praktičtější.

Je obtížné přesně určit, jak široká je nabídka Netflixu pro náš region. Filmy a seriály občas skončí, ale nové pravidelně přibývají. Podle různých odhadů jsou to v Česku stovky filmů a tisíce částí seriálů. Není divu, že s tím přichází náročnost výběru. Pro mnohé může být obtížné zvolit si z toho všeho něco na sledování.

Doporučeno
Být gayem je v Čečensku ostuda. Pro vaši rodinu je to potupa, kterou mohou smýt jen krví, vysvětluje aktivista Být gayem je v Čečensku ostuda. Pro vaši rodinu je to potupa, kterou mohou smýt jen krví, vysvětluje aktivista 26. dubna 2021 9:32

Netflix proto po měsících testování právě spustil funkci Play Something. Jak prozrazuje název, jedním kliknutím Netflix sám rozhodne, na co by ses mohl dívat. Nejde jen o obyčejný náhodný výběr, ale o algoritmus strojového učení. Titul vybírá podle toho, zda jsi v minulosti něco podobného označil jako oblíbené, případně dle často sledovaného žánru nebo pustí pokračování seriálu, ke kterému ses delší dobu nevrátil.

Funkce Play Something je zatím dostupná pro aplikaci Netflix na smart televizorech a přehrávačích s Android TV, jako například Nvidia Shield TV. Zanedlouho přibude tato funkce i u mobilních verzí Netflixu pro Android a iOS a později pro webové prohlížeče na počítačích.

Funkci najdeš hned po zapnutí Netflixu pod ikonou svého profilu, ale i v desátém řádku u hlavní nabídky filmů a seriálů nebo na levé straně v bočním menu. Po krátkém vyzkoušení můžeme potvrdit, že to funguje poměrně dobře a Netflix nám pustil nedokoukanou část seriálu Brooklyn 99. Pokud zrovna nemáš náladu na zvolený film/seriál, dá se kliknout na tlačítko Play Something else.

Domů
Sdílet
Diskuse