Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 14:09
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Ranní mrazíky, přeháňky a vítr. Česko zažije jarní počasí, které nebude vyhovovat úrodě, varuje ČHMÚ

Ranní mrazíky, přeháňky a vítr. Česko zažije jarní počasí, které nebude vyhovovat úrodě, varuje ČHMÚ
Zdroj: Pixabay/FotoRieth
NEWS
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav dokonce vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období.

Tak dlouho jsme vyhlíželi jarní počasí, až se ho dočkáme. V týdnu mezi 3. až 7. květnem se bude Česká republika potýkat s poměrně nevyzpytatelným počasím. Ráno přijdou mrazíky, během dne bude většinou pršet, a k tomu zaduje i vítr, který by mohl dosáhnout až rychlosti 65 km/h. Český hydrometeorologický ústav proto vydal i výstrahu, která nepotěší nikoho, kdo doufá v příhodné vegetační podmínky.

Doporučeno
Víkend přinese prudké ochlazení. Do Česka se vrátí i sněhové přeháňky Víkend přinese prudké ochlazení. Do Česka se vrátí i sněhové přeháňky 29. dubna 2021 16:29

Nepůjde totiž o týden, který by byl vhodný pro růst plodin. „V noci a ráno se očekává mráz, který může poškodit vegetaci, zejména zeleninu, vinnou révu a kvetoucí ovocné stromy,“ uvádí ČHMÚ. Ústav proto vydal na úterní ráno výstrahu nízkého stupně nebezpečí pro všech 14 krajů s doporučeními, co proti mrazíkům dělat.

Domů
Sdílet
Diskuse