Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. května 2021 18:15
Čas čtení 0:30
Adam Smeták

Vláda od 10. května otevře vleky ve skiareálech. „Perfektní načasování,“ směje se Zdechovský

Vláda od 10. května otevře vleky ve skiareálech. „Perfektní načasování,“ směje se Zdechovský
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vláda od příštího pondělí mimo jiného otevře také vleky a lanovky ve skiareálech.

Vláda v pondělí na tiskové konferenci oznámila plán dalšího rozvolňování, které nastane 10. května. Kromě tetovacích salonů, maloobchodů, solárií nebo zastaváren se otevřou také vleky a lanovky ve skiareálech. Na tiskové konferenci o tom informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Jeho slova se vzápětí stala terčem posměšků na sociálních sítích.

„Perfektní načasování,“ zasmál se květnovému spuštění vleků a lanovek ve skiareálech poslanec Evropského parlamentu místopředseda KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. „No konečně! Ty Rossignoly už na mě mrkají v zádveří jakou dobu!“ přisadil si starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). 

Doporučeno
Další rozvolnění: Od 10. května otevřou maloobchody, tatérské salony, solária i zastavárny Další rozvolnění: Od 10. května otevřou maloobchody, tatérské salony, solária i zastavárny 3. května 2021 16:15

Vleky a lanovky stály v Česku od začátku roku. Kabinet premiéra Babiš jim, za nucené uzavření připsal kompenzaci 210 až 530 korun za den. Podpora ve formě dotace na provozní náklady a počítala podle míst a typu přepravních zařízení.

Domů
Sdílet
Diskuse