Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2021 6:41
Čas čtení 0:30
Richard Balog

Archivní víno, které zrálo ve vesmíru, se bude dražit za více než 20 milionů korun

Archivní víno, které zrálo ve vesmíru, se bude dražit za více než 20 milionů korun
Zdroj: Unsplash/Kelsey Knight/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jde o láhev francouzského vína Pétrus 2000, jehož standardní cena se pohybuje okolo 90 tisíc korun.

Aukční společnost Christie's připravila pro sběratele a investory výjimečnou nabídku. Vydraží totiž archivní víno Pétrus 2000, které během uplynulých 14 měsíců cestovalo téměř 300 milionů kilometrů ve vesmíru.

Vedení společnosti Space Cargo Unlimited v rámci soukromě financované studie o potravinách a zemědělství poslalo mimo naší planetu 12 lahví tohoto červeného pokladu odrůdy Merlot. V aukci však bude jen jedna.

Doporučeno
Sotheby's dává do aukce tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnotě okolo 22 milionů korun Sotheby's dává do aukce tenisky Nike Air Yeezy 1 v hodnotě okolo 22 milionů korun 12. dubna 2021 22:09

Hned 3 láhve z francouzského regionu Bordeaux byly otevřeny při degustaci a zbylých 8 je ve skladu a jsou určeny pro další zkoumání. 

Jeho cena je v přepočtu přibližně 21,5 milionu korun a vítězi aukce ho předají spolu s pozemskou variantou. Celý výnos z dražby přitom bude sloužit k financování budoucích experimentů firmy Space Cargo Unlimited.

Samotný zakladatel SCU poznamenal, že vesmírnou misi s názvem WISE vyvinuli s cílem pomoci při dalším rozvoji zemědělství a výroby potravin.

Domů
Sdílet
Diskuse