Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2021 17:30
Čas čtení 2:45
Dominik Vetrák

John Wick Hex je nejlepší hrou ze světa Johna Wicka, kterou si zamilují akční nadšenci, ale i herní amatéři

John Wick Hex je nejlepší hrou ze světa Johna Wicka, kterou si zamilují akční nadšenci, ale i herní amatéři
Zdroj: Good Shepherd Entertainment
TECH
Uložit Uložené

I dnes doporučujeme 3 levné a zajímavé indie hry, které tě zabaví na dlouhé hodiny.

Nacházíme se v období, kdy vychází jedna videoherní pecka za druhou. Postupně jsme se radovali z It Takes Two, Nier: Replicant, Returnal, Resident Evil: Village a už dnes se dočkáme návratu Sheparda v remasterované trilogii Mass Effect. Šílené videoherní hody budou pokračovat s Biomutantem, Ratchetem a Clankem a dalšími, takže se vůbec nedivíme, že mají indie hry menší pauzu.

Někdy je ale vhodné zahrát si mezi těmito obrovskými tituly něco kratšího a menšího. I proto ti dnes doporučíme hororovou hru s velmi originálním konceptem, skvělou taktickou akční hru o Johnu Wickovi a nakonec se podíváme i na povedený slovenský western. 

Za názvem hry najdeš platformy, pro které hry vyšly, a také souhrnné hodnocení recenzí na Metacritic (MC). Pokud není uvedeno jinak, tak všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i na next–gen verzích konzolí — PS5 a Xbox Series X/S.

Carrion – PC, Xbox One, Nintendo Switch (MC: 76/100)

Carrion je hororová, nezávislá hra, ve které ovládáš monstrum. Unikneš z přísně střežené laboratoře s cílem dostat se na povrch a na svobodu. Jenže v cestě ti budou stát vojáci, vědci, roboti a logické překážky, které musíš vyřešit. Hra nabízí férovou náročnost, kdy se vždy dokážeš uzdravit nebo logicky přelstít svého oponenta. Nevinné lidi a vědce zabíjet nemusíš, ale věz, že s každým sežraným člověkem se zvětšuješ a získáváš větší sílu.

Jde o originální koncept, kdy můžeš hrát za příšeru a ničit vše, co ti přijde pod ruku. Velmi zábavný je i systém pohybu. Představ si něco jako kombinaci Venoma ze Spider–Mana a jeho černé hmoty, která se lepí na stěny. Lépe ti to vysvětlí trailer, pohyb je velmi intuitivní a zábavný. Carrion je originální, krátká a levná hra, která tě dokonale zabaví.


John Wick Hex – PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch (MC: 78/100)

Při odhalení této hry jsme se příliš neradovali. Nevypadala nijak úžasně. Jenže pak jsme zjistili, že ji připravuje talentovaný a uznávaný vývojář Mike Bithell, a tak jsme jí dali šanci. Výsledkem bylo několik hodin úžasné zábavy, od které jsme se nemohli odtrhnout. Hra pracuje se světem a s postavou Johna Wicka, a i když tě příběh nijak neohromí, gameplay to vynahrazuje.

Jde o akční taktickou hru. Nepřátele zabíjíš postupně a tahovým způsobem. Pohybuješ se na „mapě“ rozdělené na desítky až stovky bodů. Pohybuješ se kliknutím na dané políčko, ale musíš být obezřetný, abys nevstoupil na pole bez krytí. Z ničeho nic tě totiž mohou překvapit nepřátelé se zbraněmi a následně tě čeká peklo. Jako John Wick je dokážeš dokonale zneškodnit rukama, ale i více druhy zbraní.

Máš omezené množství života a musíš přemýšlet nad tím, kam se s postavou pohneš, kdy si dobiješ zásobník a podobně. Po chvíli se s herními mechanikami sžiješ a po pár hodinách je už budeš ovládat dokonale. Ve hře tě čeká několik levelů, různé druhy nepřátel a zábavní bossové, jejichž zabití vyžaduje více než to, že do nich vystřílíš 3 zásobníky.

Domů
Sdílet
Diskuse