Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2021 18:35
Čas čtení 1:11
Ondřej Jarůšek

V Praze je jedna z nejvíc cool ulic na světě. Podívej se na žebříček zahraničního magazínu

V Praze je jedna z nejvíc cool ulic na světě. Podívej se na žebříček zahraničního magazínu
Zdroj: Unsplash/Anthony DELANOIX/k volnému užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Křižíkova ulice v Praze patří podle magazínu Time Out mezi nejvíce cool ulice.

Zahraniční magazín Time Out sestavil žebříček třiceti nejvíce cool ulic na světě a nechybí v něm ani české zastoupení. Místo v žebříčku si totiž vybojovala Křižíkova ulice v Praze. Ta se umístila se na 11. místě a autoři žebříčku na ní ocenili mimo jiné místní architekturu, podniky a možnost pro kulturní vyžití.

Hladovým návštěvníkům magazín doporučuje vyzkoušet podnik Nejen Bistro, kde vaří pokrmy nejrůznějšího druhu. A všechny jsou prý delikátní. Do oka autorům padla i Kasárna Karlín, která je podle magazínu skvělým místem na třeba na sledování filmu s drinkem pod širým nebem. Kromě toho se podle Time Out vyplatí zavítat do pivotéky Pivní Mozaika, která nabízí jak domácí, tak i mezinárodní piva.

Doporučeno
Navštívili jsme muslimy v české mešitě. Brání se extremismu a pohostí u sebe i nevěřící (Reportáž) Navštívili jsme muslimy v české mešitě. Brání se extremismu a pohostí u sebe i nevěřící (Reportáž) 29. května 2021 12:30

Celému žebříčku kraluje Smith Street z australského Melbournu. Tamní ulici dříve terorizovaly pouliční gangy, dnes však patří mezi vyhlášená místa, které svými hospodami, podniky s živou hudbou a bary láká návštěvníky z širokého okolí.

Domů
Sdílet
Diskuse