Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. června 2021 22:07
Čas čtení 0:51
Martin Mičuda

Porsche má další rekord na Nürburgringu, chystaný „Performance Cayenne“ je nejrychlejším SUV na slavném okruhu

Porsche má další rekord na Nürburgringu, chystaný „Performance Cayenne“ je nejrychlejším SUV na slavném okruhu
Zdroj: Porsche
TECH
Uložit Uložené

V blízké době poznáme speciální Cayenne, který se bude pyšnit pozoruhodným rekordem.

Porsche už jistý čas pracuje na ostré verzi svého velkého SUV. Velmi oblíbený Cayenne se totiž již brzy má dočkat speciálního provedení, jehož název však zatím oficiálně neznáme. Příchod speciálního počinu nyní potvrzuje samotná automobilka, která zaznamenala na slavném okruhu Nürburgring svůj další pozoruhodný rekord.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nové auto za 1 000 000 Kč. Jaký je Leon Sportstourer od Cupry s výkonem 310 koní? 25. května 2021 14:30

Postaral se o to právě chystaný model s pracovním názvem „Performance Cayenne“, za jehož volant usedl testovací jezdec Lars Kern. V jeho rukou totiž SUV (respektive SUV kupé, protože jde o karosářskou variantu Cayenne Coupé) prolétlo legendární Severní smyčkou v čase 7: 38,925, čímž o téměř 4 sekundy překonalo Audi RS Q8. Porsche si tak převzalo prvenství a chystaný Cayenne je nejrychlejším SUV na Nürburgringu.

Téměř 20kilometrový okruh zvládl Cayenne Coupe absolvovat v rekordním čase v sériovém stavu, akorát interiér byl osazen ochrannou klecí. Exemplář obouval špičkové pneumatiky Pirelli P Zero Corsa, které budou k dispozici i pro produkční model. Pod jeho kapotou bude známý 4litrový osmiválec, jehož výkon přesáhne 600 koní.

Bližší technické parametry zatím neznáme, ale dá se předpokládat, že z výkonnostní stránky nepůjde o nejsilnější Cayenne. Porsche totiž už nyní nabízí variantu Cayenne Turbo S e-hybrid (4.0 V8 + elektromotor, 680 koní a 900 Nm), na rozdíl od něj bude chystaný derivát pravděpodobně bez elektromotoru, ale se značně nižší váhou.

Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,Porsche, Cayenne,
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse