Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2021 13:21
Čas čtení 0:48
Tereza Šnajdrová

LOH Tokio 2020: Česká výprava má dalšího nakaženého koronavirem

LOH Tokio 2020: Česká výprava má dalšího nakaženého koronavirem
Zdroj: Český olympijský tým/propagační materiál
NEWS LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Třetího nakaženého odhalilo pravidelné testování výpravy.

Letní olympijské hry v Tokiu ještě ani nezačaly a v české výpravě se již tři lidé nakazili koronavirem. Pravidelné antigenní testování odhalilo nákazu u trenéra plážových volejbalistek Simona Nausche, který musel být z olympijské vesnice přepraven do izolace, stejně jako volejbalista Ondřej Perušič a jeden další člen realizačního týmu, informuje Český olympijský tým.

Doporučeno
Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? Delta plus je v Česku: Co víme o této nové zákeřné mutaci? A zabírá na ni očkování? 20. července 2021 11:00

Podle Simona Nausche všichni striktně dodržují protiepidemická opatření a snaží se být extrémně opatrní. „Vzhledem k předchozím případům v našem týmu jsme se snažili být extrémně opatrní, bohužel to nezafungovalo. Ale já jsem skutečně rád, že jsem v izolaci dřív, než bych mohl ohrozit účast někoho jiného na hrách,“ řekl s tím, že ani to však nákaze nezabránilo. 

Nakazit se může kdokoli, rozhodně nejsme v podobné situaci sami. Alespoň je znát, že pravidelné testování funguje a zachytí pozitivní případy hned v počátku. Je to pro nás nepříjemné, ale vypořádáme se s tím,“ řekl pak šéf výpravy Martin Doktor.

Jeho slova ostatně potvrzuje i fakt, že během pondělí musel být do izolace převezen plážový volejbalista Ondřej Perušič, který se také nakazil koronavirem. Vir si své oběti nevybírá a neútočí pouze na sportovce, ale i na členy realizačního týmu a právě u jednoho z nich byla nákaza potvrzena již v sobotu, krátce po příletu do Tokia.

Doporučeno
U českého olympionika byl potvrzen koronavirus. Je izolován na hotelu v Tokiu U českého olympionika byl potvrzen koronavirus. Je izolován na hotelu v Tokiu 19. července 2021 10:26
Domů
Sdílet
Diskuse