Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2021 10:51
Čas čtení 1:30
Vojtěch Vanda

Lékař, který byl prvním pozitivním členem olympijského týmu, promluvil. Odmítá, že se sportovci nakazili od něj

Lékař, který byl prvním pozitivním členem olympijského týmu, promluvil. Odmítá, že se sportovci nakazili od něj
Zdroj: ČTK/Peřina Luděk
NEWS LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Ortoped tenisového týmu Vlastimil Voráček říká, že se olympionici od něj nenakazili.

Lékař Vlastimil Voráček, jenž působí u českého tenisového týmu, se poprvé od zjištění, že byl prvním člověkem nakaženým v české olympijské výpravě, vyjádřil veřejně. Podle jeho názoru není mohutná kritika na jeho osobu na místě. Také se domnívá, že za pozitivní výsledek koronavirových testů u českých olympioniků nemůže.

Doporučeno
Prvním nakaženým v české výpravě na LOH v Tokiu byl nenaočkovaný lékař Prvním nakaženým v české výpravě na LOH v Tokiu byl nenaočkovaný lékař 22. července 2021 12:11

„V Tokiu byly zadány organizátory her určité předpoklady, podle kterých se může sportovec a doprovod účastnit. Očkování bylo zadané jako dobrovolné. Z mé strany a celého týmu tedy nedošlo k žádnému porušení těchto předpokladů,” zmínil Voráček prostřednictvím prohlášení zprostředkovaném Českým olympijským výborem.

Před vzletem charterového letu do Tokia se prý nechal dvakrát otestovat PCR testem ve dvou různých laboratořích, které byly v pořádku. Dosud nemá žádné příznaky a cítí se v pořádku. Nevidí ani problém v tom, že není očkovaný.

„Kromě toho se testuji nezávisle i sám a kontroluji a udržuji imunologicky relevantní parametry v krvi a tím si zvyšuji odolnost,“ dodal. Podle Voráčkova vyjádření ani není jasné, kdo koho v letadle mohl infikovat. Spolu s ním se totiž prokázalo, že dalšími pozitivními jsou plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a Markéta Nausch Sluková s jejím manželem a trenérem, stolní tenista Pavel Širuček a silniční cyklista Michal Schlegel.

Domů
Sdílet
Diskuse