Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2021 14:08
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Severní Koreu, která se potýká s nedostatkem jídla, zasáhly povodně. Poničily 1 000 domů

Severní Koreu, která se potýká s nedostatkem jídla, zasáhly povodně. Poničily 1 000 domů
Zdroj: Getty Images/Korea Summit Press Pool
NEWS KLDR
Uložit Uložené

KLDR se potýká s tíživým nedostatkem jídla, do kterého se nyní přidaly i záplavy. Déšť skrápěl i životně důležité farmy.

Severní Koreu zasáhly záplavy. Postižena byla hlavně východní část země, zejména provincie Severní a Jižní Hamgjong. Režim eviduje zhruba 1 100 poničených domů, tisíce evakuovaných osob, a hlavně zatopené cesty a farmy, které jsou pro Severokorejce důležitější než dříve. Země se totiž potýká s akutním nedostatkem jídla. Informuje The Gurardian s odkazem na severokorejská státní média.

Doporučeno
Severní Korea zveřejnila video, ve kterém propaguje konzumaci psího masa. Píše, že je „neprávem skandalizované cizozemci“ Severní Korea zveřejnila video, ve kterém propaguje konzumaci psího masa. Píše, že je „neprávem skandalizované cizozemci“ 3. srpna 2021 6:48

Neustálé srážky s úhrnem 500 mm během tří dnů pomalu ničí východní část země pod diktátorským režimem. Severokorejská státní televize KRT odvysílala obrázky z provincií Severní a Jižní Hamgjong, na nichž jsou zachyceny domy pod vodou, zaplavené farmy a  poničené mosty. Obavy panují hlavně kvůli zaplavení cest, což by mohlo narušit dodávky jídla.

Domů
Sdílet
Diskuse