Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2021 18:20
Čas čtení 2:02
Vojtěch Vanda

Zeman: Stažení vojáků z Afghánistánu je zbabělost, NATO selhalo. BIS by neměla fízlovat ústavní činitele

Zeman: Stažení vojáků z Afghánistánu je zbabělost, NATO selhalo. BIS by neměla fízlovat ústavní činitele
Zdroj: TASR - Marko Erd
POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Český prezident se v rozhovoru pro Parlamentní listy rozpovídal o situaci v Afghánistánu i například o tom, jak mu vadí, že nebyl odvolán ředitel BIS Koudelka.

Stažení vojáků z Afghánistánu považuji za zbabělost, Tálibán zde vytvoří teroristické centrum. NATO selhalo a vyvolává pochybnosti o oprávněnosti své existence. Tyto výroky uvedl prezident Miloš Zeman v posledním rozhovoru pro Parlamentní listy. Hlava státu mluvila také o řediteli BIS Koudelkovi nebo volbách do Poslanecké sněmovny.

Doporučeno
Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné 27. června 2021 12:19

Podle českého prezidenta bylo stažení vojsk z Afghánistánu zbabělým krokem, který údajně kritizoval tváří v tvář bývalému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi i nynějšímu Joeu Bidenovi. USA odchodem ztratilo podle Zemana prestiž světového leadera a NATO vyvolává „pochybnosti o oprávněnosti své existence“.

Prezident by rád přehodnotil závazek Česka alianci, podle nějž je posílání peněz NATO vyhazováním peněz. Česko by se prý mělo soustředit na podporu domácího zbrojního průmyslu. Nevadil by mu však nákup dronů z Izraele.

Domů
Sdílet
Diskuse