Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Článek vznikl ve spolupráci se společností Wolt.
1. září 2021 11:30
Čas čtení 3:31
Radim Šlechta

Kde si dát burger v Praze? Vybrali jsme pro tebe ty nejlepší do 250 Kč

Kde si dát burger v Praze? Vybrali jsme pro tebe ty nejlepší do 250 Kč
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach
GASTRO
Uložit Uložené

Sestavili jsme pro tebe přehlídku burgerů, které si v Praze vychutnáš do 250 Kč.

Není legendárnějšího pokrmu než hamburgeru. Vychutnáš si ho na celém světě v milionu podob na místech od pouličního stánku s prodavačem v umaštěné zástěře přes fastfoody, běžné restaurace, gastro festivaly až po místa, kde ti jej přinese číšník v drahém obleku.

V casinu Paris v Las Vegas si dáš dokonce hambáč z japonského hovězího a humřího masa, za který zaplatíš přes 18 000 Kč. Je až pozoruhodné, kam se původně německé jídlo dostalo.

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Pro nás je ale maso v bulce především spojené se skvělými chvílemi, které trávíme s těmi, které máme rádi. Aby sis i ty mohl příští setkání s přáteli obohatit o tuhle lahůdku, připravili jsme pro tebe seznam nejlepších burgerů do 250 Kč, které si objednáš na Woltu. 

Výběr byl pestrý, žádná restaurace nenabízela na chlup stejný burger, a tak jsme se řídili tím, na co jsme měli největší chuť. Při hodnocení jsme se zaměřili na dobu doručení, teplotu, vzhled a samozřejmě chuť. U té jsme hodnotili nejen celek, ale i chuť masa, bulky a ostatních ingrediencí zvlášť. 

Takže si nachystej chuťové pohárky a Wolt do ruky. Jestli odoláš a neobjednáš si, než článek dočteš, smekáme před tebou klobouky. 

5. FATFUCK 

Z tlustého... zůstaňme radši u té angličtiny. Z restaurace FatFuck jsme objednávali ještě před otvírací dobou a překvapilo nás, jak rychle po otevření restaurace k nám burger dorazil. Vytáhli jsme ho ještě krásně horký, zabalený do klasické kartonové krabičky. 

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Na první pohled se jednalo spíš o burger, který dostaneš v každém fastfoodu, což nás v porovnání s ostatními trochu zamrzelo. Vůně masa, sýru a na jemno nakrájené okurky nám pak ale polechtala čich a vše bylo rázem odpuštěno. „Takhle voní Kalifornie,“ pronesl Vítek, kterému se sbíhaly sliny už při focení.

A měl pravdu. Nesmrtelná klasika v podobě klasického cheeseburgeru si nás omotala kolem měkoučké housky, šťavnatého hovězího a poctivé dávky sýru. Chuť burgeru, ze kterého šťáva přímo tekla ještě podtrhla dokonale vyvážená omáčka a po Smash Burgeru z FatFuck se jen zaprášilo. 

Cena: 180 Kč

4. Café Palanda

Z Café Palanda jsme si objednali Single Delicate Beef Burger, který nám usměvavý kurýr dovezl ještě o čtvrt hodiny dříve, než jsme čekali. Z krabičky na nás vykoukl naprostý skvost. Na tmavou housku se semínky a do růžova propečené hovězí se sýrovou krustou jsme se málem zakousli ještě dřív, než jsme ho stihli vyfotit.

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Naše očekávání trochu předčila realitu, protože bulka, která na první pohled vypadala nejlépe ze všech soutěžních burgerů byla trochu sušší a omáčka na náš vkus zbytečně kyselá. Naopak maso nám chutnalo bezkonkurenčně nejvíce. 

Burger z Palandy je klasika z letních grilovaček, kdy si na mřížku hodíš pořádný flák mletého, jehož šťáva ti pak slastně stéká po prstech. Proto se hodí varování. Bílé oblečení nech při jezení tohohle burgeru radši ve skříni. 

Cena: 249 Kč

3. Meat Vandals

BBQ Chicken z Meat Vandals nás přeneslo do Kentucky hned, jak jsme ho rozbalili z papíru. Možná proto, že dorazil chvíli po burgeru z Palandy nás na první pohled trochu zklamala bulka, na které bychom ocenili nějaké obohacení třeba v podobě sezamu. Ale ta vůně. A ta šťáva! Mňam.

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Nejvíc jsme se těšili na křupavou slaninu s BBQ omáčkou, která nás nadchla, stejně jako kuřecí v těstíčku. A bulka, kterou jsme ještě pár řádků zpět kritizovali, byla prostě super. Nasládlá a nadýchaná, ale zároveň ne rozmočená ve šťávě. Tak to má být.

Cena: 210 Kč

2. The Real Meat Society

Maso z Real Meat Society je pro nás špička už jen tím, že funguje jako jediné bio řeznictví v Praze, které zpracovává každý kousek zvířete. Fakt, že jsme si mohli dát maso, ke kterému se přistupuje s péčí ještě před tím, než se dostane na talíř, nám udělal radost.

Tu jsme měli i ze samotného hambáče s trhaným vepřovým, který na první pohled vypadal nenápadně, ale po rozříznutí se nám naskytl pohled přímo pro bohy. Hamburger hrál barvami chuti a trhané maso nám ukazovalo, že máme co do činění s extra šťavnatým kouskem. 

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

O tom jsme se přesvědčili hned při prvním zakousnutí. V puse se nám rozehrála symfonie šťavnatého masa, salátu, omáčky i měkoučké bulky, která do sebe nasála přesně ideální množství šťávy. Už jsme si skoro mysleli, že to u nás vyhraje, dokud nepřišel...

Cena: 235 Kč

1. Take Eat EZ

...Hamburger z Take Eat EZ. Cheesus Crust Pulled Pork Burger, u kterého si řekneš jen: „Ježíši Kriste, to je pecka!“ Než jsme ho stihli vyfotit, už lehce vychladl, ale i tak vypadal krásně a my se chtěli zakousnout nejen do masa, ale také do křupavého sýru a nálože zeleniny. 

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Lehce pálivá záležitost bavila hlavně našeho Tomáše, který se soutěže původně účastnit nechtěl, protože mu prý chutná všechno a nebyl by objektivní, ale i on se s námi shodl na tom, že tenhle burger předčil o míle všechny ostatní. 

Hlavní důvod, proč jsme ho vybrali jako výherce byla právě kombinace šťavnatého vepřového a úžasné sýrové krusty, pro kterou bychom se vydali klidně až do Hamburku, místa, kde delikátní maso v bulce vzniklo.

Burger
Zdroj: Refresher / Vítězslav Zach

Doufáme, že ti kurýr Woltu už zvoní na dveře a nese něco dobrého. My si jdeme teď dát svých dvacet po vydatném obědě. A pokud nejsi zrovna hamburgerový typ (i když nepočítáme, že by někdo takový existoval), můžeš se podívat třeba po tom, jakou pizzu si můžeš v Praze objednat jen za pár korun. Dobrou chuť!

Domů
Sdílet
Diskuse