Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 7:23
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Čeští lukostřelci na paralympiádě válí! Individuální úspěch přidala i Musilová, skončila stříbrná

Čeští lukostřelci na paralympiádě válí! Individuální úspěch přidala i Musilová, skončila stříbrná
Zdroj: Český paralympijský výbor/Jan Malý
SPORT LETNÍ PARALYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

První školní den se ponese ve znamení medailí z paralympiády. Stříbro veze Šárka Musilová.

Naši lukostřelci vědí, jak najít střed! České fanoušky lukostřelby o tom přesvědčuje duo David Drahonínský a Šárka Musilová. Zatímco společně získali pro českou výpravu letošní první, stříbrnou medaili z mixu, každý k ní přidal ještě jednu navíc. Nechybělo moc a mohli jsme mít mužské i ženské zlato, ženské finále nakonec rozhodlo, že Musilová přiveze druhý nejcennější kov.

Doporučeno
Češi slaví první zlato na paralympiádě! David Drahonínský rozšířil svou medailovou sbírku Češi slaví první zlato na paralympiádě! David Drahonínský rozšířil svou medailovou sbírku 30. srpna 2021 15:20

Medailový účet v Tokiu otevřeli a nezůstali jen u jednoho kovu. Čeští paralympionici potvrzují, že ve světové lukostřelbě jsou jedničkami. Jak David Drahonínský, který pro českou výpravu získal první letošní zlato, tak i Šárka Musilová se mohla stát paralympijskou šampionkou. Vyřazovací fází procházela jako nůž máslem, porazila Rusku Krutovu, Číňanku Liu i Britku Rumary a bylo vidět, že počáteční úspěch z mixu ji nakopl.

Ve finále se jí však postavila ta nejhorší možná soupeřka – momentálně světová jednička, Číňanka Chen. Česká lukostřelkyně svedla litý boj, avšak po výsledku 131:142 nakonec padla. I tak je z toho ale obrovský úspěch v podobě stříbrné medaile!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český paralympijský výbor (@paralympicscz)

Navíc to dnes nebude z medailového účtu všechno; ještě dnes ráno našeho času svede boj o zlato boccista Adam Peška a semifinále si zahrají i stolní tenisté Jiří Suchánek s Petrem Svatošem, kteří mají jistý minimálně bronz.

Domů
Sdílet
Diskuse