Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2021 19:54
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Andrej Babiš mladší podá trestní oznámení na svého otce

Andrej Babiš mladší podá trestní oznámení na svého otce
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Andrej Babiš mladší podá trestní oznámení na premiéra ČR a svého otce za údajné zavlečení na Krym.

„Některé věci, které mi udělal, se prostě neodpouštějí,“ řekl Andrej Babiš mladší pro Deník N. Na svého otce a premiéra České republiky chystá podat trestní oznámení. Mladší Babiš proti svému otci vystupuje již několik měsíců v médiích i na sociálních sítích.

Syn předsedy vlády Andreje Babiše hodlá na svého otce podat trestní oznámení za to, že jej v minulosti údajně nechal unést na Krym a namočil ho do kauzy týkající se čerpání dotací na Čapí hnízdo. 

„Byly vůči mně spáchány trestné činy. Můj otec by měl nést zodpovědnost před soudem za to, co si vůči mě dovolil,“ sdělil Babiš mladší Deníku N. „Jsem rozhodnut podat na otce trestní oznámení,“ dodal.

Doporučeno
Babiš: Můj syn je rukojmí podvodníka Víta Klusáka Babiš: Můj syn je rukojmí podvodníka Víta Klusáka 3. září 2021 8:08

Babiš junior chce, aby jeho otec zodpovídal za kroky, které vedly k jeho zavlečení na Krym, který v té době okupovalo Rusko. Premiér toto dlouhodobě popisuje jako léčebný pobyt. Další pohnutkou k trestnímu oznámení bylo pro Andreje Babiše mladšího také jeho údajné zavlečení do kauzy Čapí hnízdo, ve které syn premiéra figuroval. 

Spory mezi premiérem a jeho synem nabraly na obrátkách minulý týden, kdy Andrej Babiš mladší vtrhl na představení předvolební kampaně hnutí ANO.  „Proč jsi mi ublížil i s tím Rusem, Propototovem? Budu se bránit a budu bojovat. Dělám to nejen za sebe ale i za druhé lidi okolo mě. Dneska máš narozeniny, jsem naštvanej, ale informace, že jsem psychologicky v pořádku by měla být věc, kterou bys ty mohl slyšet na tvoje narozeniny,“ řekl tehdy svému otci.

Zpět
Sdílet
Diskuse