Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2021 17:09
Čas čtení 0:57
Vojtěch Vanda

VIDEO: Mladík z Ústí nad Labem vlezl do zaparkovaného bagru a vyzkoušel si, jak se ovládá. Poničil fasádu školy

VIDEO: Mladík z Ústí nad Labem vlezl do zaparkovaného bagru a vyzkoušel si, jak se ovládá. Poničil fasádu školy
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Někdy je třeba nedávat prostor svým snům, když se zdánlivě vyskytne příležitost. Může tě to stát víc než pozornost kolemjdoucích.

Možná to udělal z rozmaru, možná chtěl být vždycky bagristou a nyní ucítil příležitost. Ať tak či tak, dosud neznámý mladík neměl v zaparkovaném bagru u jedné z budov Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem co dělat. Vzhledem k tomu, že si s vidlicí stroje počínal poměrně neohrabaně a poničil fasádu školy, jej nyní hledá policie. Policisté jeho „um“ dokonce zveřejnili na záběrech bezpečnostní kamery.

Doporučeno
Babiš chce ještě před volbami zmrazit platy politiků. Na několik let Babiš chce ještě před volbami zmrazit platy politiků. Na několik let 20. září 2021 13:13

Mladík, který si zahrál na bagristu, však v ten den neprocházel kolem bagru sám. Vyzkoušet si ovládání stroje se rozhodl 2. září kolem 18. hodiny, když kolem bagru procházel se svým známým na parkoviště za budovou. Jak je vidět ze záznamu, později se vrátil a vlezl si do kabiny bagru, kam vložil i plastovou lahev velice podobnou dvoulitrovému pivu.

Bližší informace k případu podala policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. „Jeden z těchto mladíků si dne 2. září kolem 18 hodin chtěl vyzkoušet povolání bagristy a v areálu kampusu vlezl do neuzamčeného bagru a nastartoval jej,“ popsala situaci. „Vzhledem k tomu, že jeho předešlé zkušenosti nebyly žádné, tak s vidlicí bagru několikrát otočil a při tomto manévru poškodil fasádu domu a parapet okna budovy UJEP,“ dodala.

Samotný záznam ale nebyl dostatečným vodítkem k tomu, aby policisté zjistili totožnost mužů po vlastní ose. Proto prosí veřejnost, aby kontaktovala, v případě rozeznání byť jednoho z mužů, linku policie. „V případě, že se samotní mladíci poznají, tak ať se dostaví na zdejší policejní oddělení,“ doplnila pro jistotu Hyšplerová.

Domů
Sdílet
Diskuse