Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2021 13:49
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Nový průzkum: ANO stále první, koalice SPOLU mu ale šlape na paty. ČSSD opět mimo Sněmovnu

Nový průzkum: ANO stále první, koalice SPOLU mu ale šlape na paty. ČSSD opět mimo Sněmovnu
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Náskok ANO se výrazně zmenšil.

Agentura Kantar CZ vypracovala pro Českou televizi nový předvolební průzkum, ve kterém opět dominuje hnutí ANO. Jeho náskok se však výrazně zmenšil a koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) zaostává jen o jedno a půl procenta. 

Doporučeno
Jak se staví české politické strany k exekucím a dluhové pasti? Zeptali jsme se jich Jak se staví české politické strany k exekucím a dluhové pasti? Zeptali jsme se jich 22. září 2021 7:00

Podle průzkumu by ANO volilo 24,5 procenta lidí. V některých předchozích průzkumech Babišovo hnutí dosahovalo i nad 30 procent. Na druhé příčce se umístila zmíněná koalice SPOLU, kterou by volilo 23 procent lidí. První trojici uzavírá koalice Pirátů a STAN s 20,5 procenty.

Čtvrté je SPD, které by volilo 11,5 procenta voličů a do Poslanecké sněmovny by se dostali i komunisté s 5 procenty hlasů.

Pokud by se však říjnové volby konaly již nyní, mimo Sněmovnu by zůstala ČSSD (4,5 %), která na potřebných 5 procent nedosahovala ani v předešlých modelech. Do Poslanecké sněmovny by se dále nedostala Přísaha (4 %), Trikolóra Svobodní Soukromníci (2,5 %) ani Volný blok (2 %).

Sběr dat probíhal ve dnech 13. 9. až 22. 9. 2021 na reprezentativním vzorku 1200 respondentů, který odráží reálné sociodemografické rozložení společnosti (pohlaví, věk, kraj, vzdělání, místo bydliště).
Domů
Sdílet
Diskuse