Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2021 13:39
Čas čtení 1:06
Tímea Krauszová

Donald Trump chce od soudu, aby donutil Twitter reaktivovat jeho účet. Zrušili mu ho kvůli podněcování násilí

Donald Trump chce od soudu, aby donutil Twitter reaktivovat jeho účet. Zrušili mu ho kvůli podněcování násilí
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DONALD TRUMP
Uložit Uložené

Pokud by mu soud vyhověl, Twitter mu účet musí vrátit.

Bývalý prezident Spojených států amerických Donald Trump v pátek požádal federální soud na Floridě o reaktivaci svého účtu na Twitteru. Ten mu společnost zrušila v lednu tohoto roku z důvodu podněcování násilí. Podle agentury Reuters Trump podal žádost o předběžný soudní příkaz vůči Twitteru. Pokud by mu soud vyhověl, Twitter mu účet musí vrátit.

Doporučeno
Jak se staví české politické strany k důchodové reformě? Zeptali jsme se jich Jak se staví české politické strany k důchodové reformě? Zeptali jsme se jich 2. října 2021 11:30

Kongres prý držel Twitter v hrsti

Podle Trumpových argumentů se Twitter rozhodl přistoupit ke zmrazení jeho účtu pod nátlakem členů Kongresu. Nejen Twitter, ale i jiné sociální sítě zrušily účty bývalého prezidenta a zakázaly mu vytvořit si nové v reakci na útok na Kapitol, ke kterému došlo 6. ledna 2021.

Ten začal po jeho projevu, ve kterém znovu zopakoval nepravdivé tvrzení o zmanipulovaných prezidentských volbách, které podle jeho slov vyhrál on, a ne Joe Biden. Toto tvrzení odmítlo už několik soudů i kontrolní orgán pro volby.

Doporučeno
Trump: Joea Bidena bych v boxerském zápase snadno knokautoval Trump: Joea Bidena bych v boxerském zápase snadno knokautoval 10. září 2021 18:18

Šlo o brutální útok Trumpových fanoušků, který si vyžádal i několik mrtvých a zraněných. Během útoku Trump velmi dlouho odmítal otevřeně požádat své přívržence, aby přestali, a situace se vymkla ochrance a policistům z kontroly.

Domů
Sdílet
Diskuse