Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2021 14:37
Čas čtení 2:08
Adam Smeták

Miloslav Rozner, Hamáček či Ferjenčík končí ve Sněmovně. Tyto známé tváře se loučí

NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Mandát nedostala celá řada osobností, které jsme často vídali v uplynulém volebním období.

Voliči rozdali karty. V příštích pěti letech se budou občané seznamovat s novými tvářemi, s řadou těch starších se ale minimálně do příštích voleb mohou rozloučit. V nové Sněmovně nebude Jan Hamáček (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM) nebo řada Pirátských poslanců, jako jsou Mikuláš Ferjenčík, Vojtěch Pikal nebo Ondřej Profant. Příznivci bizarních sestřihů ze Sněmovny budou muset oželet také Miloslava Roznera, který minimálně v příštích čtyřech letech už do sněmovního dění zabrušovat nebude. 

Nová Sněmovna se bude skládat bez dvou politických stran s dlouhou tradicí. Řeč je o ČSSD a KSČM. Předsedové Jan Hamáček a Vojtěch Filip už rezignovali a jejich politická kariéra je tak na bodě mrazu, navzdory tomu, že v uplynulých letech významnou měrou ovlivňovali dění v naší republice. Jan Hamáček byl ministrem vnitra a vicepremiérem vlády Andreje Babiše a Vojtěch Filip šéfova straně, díky jejíž toleranci mohla Babišova vláda fungovat. Nad oběma ale nyní voliči vyslovili ortel

Hamáček
Zdroj: Úřad vlády ČR
Domů
Sdílet
Diskuse