Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. října 2021 8:11
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Severní Korea zintenzivňuje testy balistických střel. Jih tvrdí, že vypálila další balistickou raketu

Severní Korea zintenzivňuje testy balistických střel. Jih tvrdí, že vypálila další balistickou raketu
Zdroj: Getty Images/Korea Summit Press Pool
NEWS KIM ČONG-UN
Uložit Uložené

Informace se dostala na povrch v době, kdy se v Soulu měli sejít šéfové špionáží z Japonska, Jižní Koreje a Spojených států.

Severní Korea vypálila další balistickou raketu do moře. Tento incident se stal dalším v sérii armádních testů raket KLDR, které země pod taktovkou komunistického vůdce Kim Čong-una v posledních týdnech provedla. Nynější testování rakety proběhlo zrovna v době, kdy se v hlavním městě Jižní Koreje Soulu mělo odehrát setkání tří špionáží Japonska, Jižní Koreje a USA, a vypadá to, že zkoušky jen tak nepřestanou, informoval The Guardian.

Doporučeno
Severní Korea údajně odpálila hypersonickou raketu. Je pětkrát rychlejší než zvuk Severní Korea údajně odpálila hypersonickou raketu. Je pětkrát rychlejší než zvuk 29. září 2021 8:33

Demokratičtí spojenci jsou na pozoru – armáda Severní Koreje neustává v testech svých raket. V minulých týdnech byl svět svědkem testu rakety s dlouhým doletem, rakety odpálené z vlaku a dokonce hypersonické rakety, která by měla být pětkrát rychlejší než zvuk. „Naše vojenské složky bedlivě monitorují situaci a zůstávají v pozoru, společně se Spojenými státy, v případě nutné reakce na další odpaly,“ uvedla jihokorejská armáda.

Domů
Sdílet
Diskuse