Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2021 14:31
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Fiala jednal s Milošem Zemanem. Nová vláda by měla být jmenována v řádu týdnů

Fiala jednal s Milošem Zemanem. Nová vláda by měla být jmenována v řádu týdnů
Zdroj: Občanská demokratická strana
POLITIKA MILOŠ ZEMAN PETR FIALA
Uložit Uložené

Zeman se spojil s předsedou ODS Petrem Fialou.

Šéf ODS Petr Fiala se v sobotu prostřednictvím videokonference spojil s prezidentem Milošem Zemanem, který nadále zůstává hospitalizovaný v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Jejich jednání trvalo přibližně půl hodiny a Fiala po něm mimo jiné uvedl, že v následujících týdnech by se měl prezident setkat s kandidáty na ministry.

Doporučeno
Adam Vojtěch vyzval firmy k zavedení home-officů. Chystají se omezení v kultuře Adam Vojtěch vyzval firmy k zavedení home-officů. Chystají se omezení v kultuře 4. listopadu 2021 10:55

„Bavili jsme se o politické situaci, o dalších ústavních krocích. Byl to Miloš Zeman, jak ho znám z dřívějška. Pan prezident si je plně vědom svých úkolů a toho, co má z hlediska ústavy v dalších dnech proběhnout a co má on a další ústavní činitelé vykonat,“ řekl Fiala na brífinku.

„Postup by měl být takový, že poté, co proběhne ustavující schůze Poslanecké sněmovny, tak přijme z rukou premiéra Andreje Babiše demisi jeho vlády,“ uvedl Fiala s tím, že následně by se měl s prezidentem setkat či spojit znovu. Na této schůzce prezidentovi předloží seznam kandidátů na členy budoucí vlády. S těmi by se měl Zeman postupně setkat.

„Pak by mělo následovat jmenování vlády, které se uskuteční podle situace buďto přímo na Pražském hradě, nebo v Lánech,“ dodal Fiala.

Doporučeno
Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu premiérem Miloš Zeman jmenuje Petra Fialu premiérem 5. listopadu 2021 13:43

Přestože Miloš Zeman je již několik týdnů hospitalizován, jeho zdravotní stav se v posledních dnech zlepšil a byl přemístěn na běžný pokoj. V rozhovoru pro Frekvenci 1 prezident uvedl, že Petra Fialu jmenuje premiérem. 

Domů
Sdílet
Diskuse