Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2021 20:35
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Jak chutná veganský steak z 3D tiskárny? Otestovala jej moderátorka BBC

Jak chutná veganský steak z 3D tiskárny? Otestovala jej moderátorka BBC
Zdroj: Unsplash/Alexander Kovacs
NEWS VEGANSTVÍ
Uložit Uložené

Emily Maitlis poprvé ochutnala steak z masa vytištěného na 3D tiskárně. Takový produkt je podle výrobců zdravější i šetrnější k životnímu prostředí.

Různé náhražky masa pro lidi, kteří jej nechtějí konzumovat vůbec nebo v omezené míře jsou dnes již běžné a člověk si je může koupit v každém obchodě. Vědci však přišli také s využitím moderní technologie, díky které si kusy masa vcelku bude společnost moci tisknout na 3D tiskárně. Pokrmy z vytisknutého rostlinného „masa“ poprvé prošly chuťovým testem, který zveřejnil server BBC.

Společnost Redefine Meat tiskne maso vcelku a nadále jej prodává do restaurací. Kompletně veganský produkt zhodnotila v testu moderátorka BBC Emily Maitlis v londýnské restauraci Chotto Matte. „Ta textura je úplně stejná, jako má maso,“ konstatovala během testu Emily. Na první pohled by mezi veganskou alternativou a skutečným masem nedokázala rozlišit. 

Domů
Sdílet
Diskuse