Emily Maitlis poprvé ochutnala steak z masa vytištěného na 3D tiskárně. Takový produkt je podle výrobců zdravější i šetrnější k životnímu prostředí.
Různé náhražky masa pro lidi, kteří jej nechtějí konzumovat vůbec nebo v omezené míře jsou dnes již běžné a člověk si je může koupit v každém obchodě. Vědci však přišli také s využitím moderní technologie, díky které si kusy masa vcelku bude společnost moci tisknout na 3D tiskárně. Pokrmy z vytisknutého rostlinného „masa“ poprvé prošly chuťovým testem, který zveřejnil server BBC.
Společnost Redefine Meat tiskne maso vcelku a nadále jej prodává do restaurací. Kompletně veganský produkt zhodnotila v testu moderátorka BBC Emily Maitlis v londýnské restauraci Chotto Matte. „Ta textura je úplně stejná, jako má maso,“ konstatovala během testu Emily. Na první pohled by mezi veganskou alternativou a skutečným masem nedokázala rozlišit.