Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 18:30
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Udílení cen BRIT Awards zrušilo genderové rozdělení kategorií

Udílení cen BRIT Awards zrušilo genderové rozdělení kategorií
Zdroj: Dave J Hogan/Getty Images
NEWS
Uložit Uložené

BRIT Awards jdou kupředu. Zbavují se genderově rozdělených kategorií a spojují je do jedné.

Udílení cen BRIT Awards se zbavuje genderově rozdělených kategorií. V rámci ročníku 2022 se již nebude vyhlašovat cena pro Britského mužského umělce roku nebo Britskou ženskou umělkyni roku, ale nově se vyhlásí pouze Umělec roku. Stejně tak se to bude platit i v kategorii mezinárodních umělců.

Doporučeno
Španělsko uzákonilo státem hrazené služby asistované reprodukce pro lesby, transgender a nebinární osoby Španělsko uzákonilo státem hrazené služby asistované reprodukce pro lesby, transgender a nebinární osoby 23. listopadu 2021 17:05

Jak uvádí The Guardian, v rámci minulého udílení cen se vyskytl problém například u nebinární osoby Sam Smith, která se sice dříve identifikovala jako zpěvák, což ale dnes neplatí, a tak nezapadala ani do jedné kategorie. „Těším se, až hudební ceny začnou reflektovat společnost, ve které žijeme. Pojďme slavit všichni společně, nehledě na gender, rasu, věk, sexuální orientaci nebo sociální postavení,“ uvedli.

Domů
Sdílet
Diskuse